Wer sagt, dass man wegen einer Diät auf Eis verzichten muss? Wir präsentieren Ihnen ein Rezept für selbstgemachtes zuckerfreies Eis, das kein schlechtes Gewissen hinterlässt!
Tudi vas poleti pogosto zamika Eis, a si ga odtrgate od ust, ker pazite na linijo? Kaj pa če vam povemo, da lahko sladoled uživate ohne schlechtes Gewissen?
WEITERLESEN: Rezept: einfaches hausgemachtes Eis mit Früchten
Tukaj je preprost recept za domači sladoled brez sladkorja, ki bo za vedno spremenil vaš pogled na to božansko sladico. Da, sladoled je sladica in sladica je enako sladkor, a kot boste spoznali v nadaljevanju, skrivnost dobrega sladoleda ne tiči v sladkorju …
Rezept für hausgemachtes Eis ohne Zucker:
Zutaten für hausgemachtes zuckerfreies Eis (für 4 Personen):
- 2,5 dl teilentrahmte süße Sahne
- 2,5 dl Magermilch
- 0,5 Tasse ungesüßtes Kakaopulver
- 2 Eigelb
- 1 Vanilleschote
Der Prozess der Herstellung von hausgemachtem zuckerfreiem Eis:
V kozici počasi segrejemo mleko, a ne dovolimo, da zavre. Dodamo mu vaniljev strok in ga pustimo kuhati na šibkem ognju cca 20 minut. Vmes z ročnim mešalnikom penasto umešamo rumenjake. Po pretečenem času iz mleka odstranimo vaniljev strok, ga prerežemo na polovico in postrgamo semena, ki jih stresemo nazaj v mleko. Pustimo, da se mleko ohladi, ga precedimo in vlijemo v rumenjake. Premešamo in prestavimo v kozico. Tekočini dodamo kakav in kuhamo na šibkem ognju (masa ne sme zavreti!), dokler se ne zgosti. Znak, da moramo kozico odstaviti z ognja, je gosta pena, ki se med mešanjem nabere na žlici. Masi pustimo, da se ohladi, nato pa ji dodamo smetano. Prelijemo v strojček za pripravo sladoleda in sledimo navodilom uporabe. Sladoled nato prestavimo v plastično posod(ic)o in zamrznemo. Pa veselo sladkanje!