Obwohl Mini, bieten sie viel Spaß und zaubern unvergessliche Erinnerungen und Erinnerungen. Die berauschende Kombination aus säuerlich-süßen Heidelbeeren und duftenden Lavendelblüten ist wirklich etwas Besonderes.
Zutaten:
- 130 g moke
- 1 Teelöffel Backpulver
- 1 Prise Salz
- 3 Löffel Zucker
- 1 Ei
- 240 ml (riževega) mleka
- 40 g (kokosovega) masla
- 150 g borovnic
- 1 žlička svežih sivkinih cvetov
- 30 g na koščke narezanega (kokosovega) masla
- 1 Esslöffel Puderzucker
- Vanille-Eiscreme
WEITERLESEN: Ein Rezept für einen äußerst gesunden Chiasamen-Pudding, der garantiert satt macht
Verfahren:
Pri nizki temperaturi v kozici počasi stopimo maslo. V večji posodi zmešamo moko, pecilni prašek, sol in sladkor. V drugi skledi z ročno metlico stepemo jajce in med mešanjem počasi prilijemo mleko in stopljeno maslo. Mešamo dokler ne dobimo enotne zmesi. V sredini suhih sestavin naredimo jamico, v katero vlijemo jajčno zmes. Mešamo toliko časa, da dobimo enotno testo brez grudic. Testo pustimo počivati 30 minut.
Na segreto ponev položimo manjši košček masla in počakamo, da se stopi. Tekoče maslo s spretnimi krožnimi gibi razporedimo po ponvi in s pomočjo zajemalke v ponev vlijemo toliko zmesi, da ustreza velikosti mini palačinke (8-15 cm). Po palačinki posujemo borovnice in sivkine cvetove ter počakamo, da se palačinka zlato-rjavo zapeče. Palačinko obrnemo in zapečemo še na drugi strani.
Pečene palačinke posujemo s sladkorjem v prahu in postrežemo s kepico vanilijevega sladoleda.