Können Sie sich wie ich kein Frühstück ohne Müsli mit Joghurt oder Milch vorstellen? Wenn die Antwort ja ist: Haben Sie jemals gelesen, was die Zutaten der gesündesten sind? „Weißer Tod“ – raffinierter Zucker und Mehl – sind in praktisch allen Cerealien enthalten, daher stellen wir Ihnen ein einfaches Rezept vor, wie Sie gesunde glutenfreie Cerealien zu Hause zubereiten können.
Sestavine (za približno 8 zajtrkov):
– 4 lončki oreščkov (lešniki, indijski oreščki, mandlji…kar vam je ljubše)
– 1 lonček kokosove moke
– 1 lonček posušenega sadja (brusnic, marelic, rozin…spet po želji)
– 1 lonček semen (recimo izjemno zdravih sončničnih)
– četrtina lončka kokosovega olja
– polovica lončka organskega javorjevega sirupa
– čajna žlička ekstrakta vanilije
WEITERLESEN: Rezept: Smoothies für einen gesunden Sprung in den Herbst
Vorbereitung:
1. Pečico segrejte na 150°C in pripravite pladenj za peko, ki ga obložite s peki papirjem.
2. V električnem mešalniku na hitro sesekljajte oreščke (pazite, da od njih ne bo ostal le prah temveč da bodo ostali v koščkih).
3. V posodi zmešajte sesekljane oreščke, kokosovo moko, posušeno sadje in semena.
4. Na ponvi ali v mikrovalovni pečici na hitro stopite kokosovo olje in ga zmešajte z javorjevim sirupom in ekstraktom vanilije (po okusu/želji lahko dodate tudi malo cimeta ali ingverja).
5. Dobljeno zmes vlijte v posodo z oreščki in sadjem ter vse skupaj temeljito premešajte, da se vse sestavine enakomerno razporedijo.
6. Mešanico vlijte na pekač in pecite od 30 do 35 minut – vsakih 10 min pa zmes v pečici obrnite.
7. Pustite dobrih 20 minut, da se zmes ohladi in strdi, nato pa jo nalomite na primerne koščke, da dobite kosmiče.
Zdrave in enostavne kosmiče brez glutena lahko sami spečete za vikend in tako poskrbite za okusen zajtrk za čez cel teden. Dobro jutro in dober tek!
Angepasst und angepasst von:
www.mindbodygreen.com