fbpx

Restaurant Atelje: Das ehemalige Smrekarje hram ist heute das modernste Restaurant in Ljubljana

Vsi obroki v Ateljeju so avtorsko delo.

Smrekras Tempel ist tot, es lebe Atelje. Das berühmte Restaurant des Hotel Union, das seit 1903 geöffnet ist, hat ein neues Kapitel aufgeschlagen. Nach 30 Jahren wurde es einer umfassenden Renovierung unterzogen, die sowohl auf konzeptioneller, räumlicher als auch auf kulinarischer Ebene erfolgte und auch seinen Namen änderte. „Sag mir, was du isst, und ich koche dich besser“, sagen sie. Herausforderung angenommen! Willkommen im modernsten Restaurant in Ljubljana.

Grundinformation
Die Anschrift
Restavracija Atelje
Nazorjeva ulica 2
Ljubljana, Slowenien
Verbindung
Zeitplan
Od ponedeljka do petka med 12:00 in 22:00
Sobota od 18:00 do 22:00
Kontakt
01/308-19-07

Bekannt Fichtentempel je zgodovina. Prišla je Atelje-Restaurant! Čeprav nadaljuje zgodbo slovite restavracije hotela Union, pa se je od nje kar precej distancirala. Gre za konceptualno povsem drugačno restavracijo, zato je logično, da so presekali popkovino z imenom in zdaj v bivše prostore Smrekarjevega hrama vabi Atelje.

Vsi obroki v Ateljeju so avtorsko delo.
Vsi obroki v Ateljeju so avtorsko delo.

V njem ustvarja in hrani dirigira še ne tridesetletni Jörg Zupan, eden od najobetavnejših kuharskih mojstrov pri nas, ki se je uril v restavraciji Promenada na Bledu pri Binetu Volčiču, v vrhunski sydneyjski restavraciji Quaya, v londonski z michelinko nagrajeni restavraciji Pied a Terre und in Strelcu bei Igorju Jagodicu. Kljub rosnim letom je eden od redkih slovenskih von Köchen z bogatimi izkušnjami iz tujine.

WEITERLESEN: Danilo – gostilna & vinoteka: gostilna s tradicijo

Smrekarjev hram je zamenjal Atelje.
Smrekarjev hram je zamenjal Atelje.

Čeprav je Atelje del hotela Union, je odprta zunanjim gostom. Meni temelji na slovenski in mednarodni kulinariki, vsi krožniki pa so avtorski. Med drugim v Ateljeju sami zorijo sir, delajo kruh, pa jogurt in kefir ter vlagajo zelenjavo. Vse surovine so sezonske, naročite pa lahko tudi krškopoljca, to je avtohtono slovensko pasmo prašiča. Poleg bogate zaloge vin postrežejo tudi z domačimi Craft-Biere, namešajo pa vam tudi hišni koktajl.

Galerija – restavracija Atelje:

Mehr Informationen

Mehr Informationen:
union-hotels.eu

Seit 2004 bei Ihnen

Ab 2004 Wir recherchieren urbane Trends und informieren unsere Follower-Community täglich über das Neueste aus den Bereichen Lifestyle, Reisen, Style und Produkte, die mit Leidenschaft begeistern. Ab 2023 bieten wir Inhalte in den wichtigsten Weltsprachen an.