Los próximos días más cálidos ofrecen la oportunidad perfecta para hacer parrilladas, así que arremanguémonos, desempolvemos nuestra parrilla y disfrutemos del picnic más sabroso y exitoso del año. A continuación se ofrecen algunos consejos para un picnic exitoso.
Da pa bo horneando vedno uspešna, smo na kup zbrali nekaj enostavnih in uporabnih consejo, z upoštevanjem katerih bo naš pícnic de barbacoa najboljši daleč naokoli.
1. Parilla po pečenju vedno temeljito očistimo, saj z ostanki hrane in maščobe vsekakor ne pridobi na videzu in uporabnosti. Ostanki hrane so tudi pravo leglo raznih nevšečnosti.
2. Pepel pospravimo, ko ta popolnoma ugasne in ga nikakor ne odlagajmo v naravo.
3. Če se nam vedno mudi, si omislimo parrilla eléctrica, saj je za pripravo primerne žerjavice za pečenje potrebno nekaj več truda in časa.
4. Pred pečenjem temeljito naoljimo rešetke žara, vendar bodimo pri tem previdni in olja ne zlivajmo po oglju, saj lahko zagori. Prav tako pazimo, ko pečemo mastne kose mesa. Te redno prestavljajmo, saj lahko le tako preprečimo, da bi maščoba kapljala na oglje.
5. Med peko se ne zagovorimo in ostanimo pri žaru, saj je potrebno meso pridno obračati in previdno spremljati napredek pečenja. Ogenj je vendarle močan element.
Kako pripravimo nesramno dober žar piknik, si oglejte tukaj.
6. Če želimo, da je meso omamno sočno, kose med peko večkrat premažimo z marinado, ki jo pripravimo iz olja in začimb. Mešanice po mesu ne polivajmo, ampak pri maziljenju uporabimo temu namenjen čopič. Med samo peko je dobro uporabljati žar pribor, kot so na primer kovinske vilice z daljšim ročajem, ki nas obvaruje pred neprijetnimi opeklinami.