fbpx

Food Revolution Day 2016: qué comemos y de dónde proviene nuestra comida

El viernes 20 de mayo de 2016 se llevará a cabo el quinto Día de la Revolución Alimentaria en 115 países del mundo, que será implementado por más de 2.000 embajadores del movimiento. El mundialmente famoso chef Jamie Oliver ideó esto, cuyo objetivo es inspirar a las personas a preparar y comer alimentos a partir de ingredientes primarios, lo que tiene un efecto beneficioso para nuestra salud.

Información importante
¿Cuándo?
a
¿Donde?
Mestna igralnica, Mala ulica, Ljubljana
evento de facebook
Precio de la entrada
Sin información

Medtem ko ima težave s čezmerno telesno težo 1,4 milijarde odraslih y mas que 41 milijonov otrok, mlajših od 5 let, se 159 milijonov otrok zaradi podhranjenosti bori za preživetje. “Prihodnje generacije moramo oborožiti z znanjem o pomenu in vplivu sveže pripravljene hrane na naše zdravje, da bodo lahko zrasli v zdrave in srečne ljudi,” pove Jamie Oliver, pobudnik prehranske revolucije, ki razvija in deli recepture za hitro pripravljene jedi, jedi iz ostankov hrane ipd., saj se zaveda, da je dinamika življenja vse zahtevnejša in količine zavržene hrane, predvsem zaradi neznanja, še vedno prevelike. Ker vedno več ljudi zboleva zaradi dnevno neprimerno pripravljene ali predelane hrane, ki vsebuje veliko nezdravih maščob, soli, sladkorjev in umetnih aditivov, svoj davek pa prispevata tudi pomanjkanje gibanja na svežem zraku in spoštovanja kulture prehranjevanja, bo gibanje Food Revolution nadaljevalo svoje poslanstvo.

LEE MAS: Ponytlon 2016: una versión mini de la carrera ciclista Red Bull Goni Pony

Letos so se prvič združili trije ambasadorji projekta, ki bodo svoja znanja delili med obiskovalce Mestne igralnice v Mali ulici v Ljubljani. Gre za ustanovna člana društva Planet Zemlja Ireno Mraz y Viljema Grdadolnika y Ireno Tomažin iz zavoda Kalejdoskop, tradicionalno enodnevni dogodek pa bodo podaljšali na tridnevnega.

Petek, 20. maj:

  • čarobne kuharije in priprava slastnih namazov (in nekaj slastnega boste lahko tudi spekli),
  • poučna interaktivna predstava za otroke o sadju in zelenjavi ter zabava v kostumih,
  • poslikave obraza in sladko presenečenje.

Sobota, 21. maj:

  • poučne ustvarjalne delavnice za otroke vseh starosti (dopoldne in popoldne) “Lego Education”,
  • ob 11. uri: pogovorno druženje in kulinarična delavnica z Valentino Smej Novak,
  • ob 16. uri: kulinarično druženje in ustvarjalne delavnice z mamicami ustvarjalkami in blogerkami ter zeliščna nagradna igra,
  • ob 17.30: pogovor z mamicami strokovnjakinjami o prehrani in vzgoji v sodelovanju s FamilyLabom in Centrom za zdravljenje avtizma.

Nedelja 22. maj:

  • ob 10.30: ustvarjalna delavnica za otroke: Spoznaj zabavno sadje in zelenjavo in izdelaj svojo prvo lutko,
  • poslikave obraza,
  • ob 17. uri: glasbeno druženje z Malo Teraso.

contigo desde 2004

Del año 2004 investigamos tendencias urbanas e informamos a nuestra comunidad de seguidores diariamente sobre lo último en estilo de vida, viajes, estilo y productos que inspiran con pasión. A partir de 2023, ofrecemos contenido en los principales idiomas del mundo.