fbpx

Huumaava mansikkapiirakka ystävänpäivän hemmotteluun

Jagodna pita // Končni izdelek je kulinarični presežek

Jokainen päivä voi olla ystävänpäivä, mutta ystävänpäivänä voimme pitää hauskaa ja hemmotella itseämme makealla herkulla. Mansikkapiirakka on ehdottomasti loistava valinta, sillä se sisältää tätä romanttista hedelmää ja samalla se maistuu aivan herkulliselta. Kenen sydän ei sulaisi mansikkapiirakan nähdessään?

Jagodna pita, posuta s hrustljavimi srčki, je za prste obliznit, njena priprava pa je povsem preprosta. Če imamo pri tem še nekaj dodatne pomoči, našo boljšo polovico, seveda, bo valentinovo crkljanje še bolj zabavno. Pa dober tek!

Kaj potrebujemo?

• 3 – 4 skodelice jagod, narezanih na polovičke in četrtine
• Zamrznjeno testo za pite
• ½ skodelice navadnega sladkorja
• ½ skodelice vode
• 3 žličke koruznega škroba
• 1 jajčni rumenjak
• Sladkor v prahu

Valmistautuminen

V skledi zmešamo navadni sladkor in narezane kose jagod. V srednje veliki ponvici pa zmešamo vodo, koruzni škrob in jagode ter približno deset minut kuhamo na zmernem ognju, dokler mešanica ne zavre. Medtem lahko iz zmrznjenega testa za pite z modelčkom za piškote izrezljamo srčke.

Testin valmistelu
Testin valmistelu
Potrebujete le priročen modelček srčka
Potrebujete le priročen modelček srčka

Ko se jagodna mešanica ohladi, jo vlijemo v model za pito, obložen s testom.

Mansikoita
Mansikoita

S čopičem eno stran src namažemo z jajčnim rumenjakom in jih položimo na jagodno maso.

Jagodna pita // Končni izdelek je kulinarični presežek
Jagodna pita // Končni izdelek je kulinarični presežek
Končni izdelek :)
Končni izdelek 🙂

Ko pito v celoti obložimo s srčkasto skorjico, jo premažemo s preostalim jajčnim rumenjakom, potem pa brž v pečico.

Prvih 20 minut pito pečemo v pečici, segreti na 220 stopinj Celzija, nato pa temperaturo zmanjšamo na 190 stopinj Celzija in jo pečemo še približno 20 minut, dokler jagodni nadev ne začne brbotati. Skorjica mora biti zlatorumeno zapečena, okus pa boooožanski.

Jagodna pita // Končni izdelek je kulinarični presežek
Jagodna pita // Končni izdelek je kulinarični presežek
Jagodna pita // Končni izdelek je kulinarični presežek
Jagodna pita // Končni izdelek je kulinarični presežek
Jagodna pita // Končni izdelek je kulinarični presežek
Jagodna pita // Končni izdelek je kulinarični presežek

Kanssasi vuodesta 2004

Vuodesta alkaen 2004 tutkimme kaupunkitrendejä ja tiedotamme seuraajayhteisöllemme päivittäin viimeisimmistä elämäntavoista, matkustamisesta, tyylistä ja tuotteista, jotka inspiroivat intohimoa. Vuodesta 2023 alkaen tarjoamme sisältöä suurimmilla maailmanlaajuisilla kielillä.