Omamna jagodna pita za valentinovo razvajanje

Jagodna pita // Končni izdelek je kulinarični presežek

Vsak dan je lahko valentinovo, pa vendarle se lahko na praznik zaljubljencev še dodatno pozabavamo in si privoščimo sladko razvajanje. Jagodna pita je vsekakor odlična izbira, saj vsebuje ta romantičen sadež, hkrati pa je njen okus naravnost izvrsten. Le komu se ob pogledu na jagodno pito ne bo stopilo srce?

Jagodna pita, posuta s hrustljavimi srčki, je za prste obliznit, njena priprava pa je povsem preprosta. Če imamo pri tem še nekaj dodatne pomoči, našo boljšo polovico, seveda, bo valentinovo crkljanje še bolj zabavno. Pa dober tek!

Kaj potrebujemo?

• 3 – 4 skodelice jagod, narezanih na polovičke in četrtine
• Zamrznjeno testo za pite
• ½ skodelice navadnega sladkorja
• ½ skodelice vode
• 3 žličke koruznega škroba
• 1 jajčni rumenjak
• Sladkor v prahu

Priprava

V skledi zmešamo navadni sladkor in narezane kose jagod. V srednje veliki ponvici pa zmešamo vodo, koruzni škrob in jagode ter približno deset minut kuhamo na zmernem ognju, dokler mešanica ne zavre. Medtem lahko iz zmrznjenega testa za pite z modelčkom za piškote izrezljamo srčke.

Priprava testa
Priprava testa
Potrebujete le priročen modelček srčka
Potrebujete le priročen modelček srčka

Ko se jagodna mešanica ohladi, jo vlijemo v model za pito, obložen s testom.

Jagode
Jagode

S čopičem eno stran src namažemo z jajčnim rumenjakom in jih položimo na jagodno maso.

Jagodna pita // Končni izdelek je kulinarični presežek
Jagodna pita // Končni izdelek je kulinarični presežek
Končni izdelek :)
Končni izdelek 🙂

Ko pito v celoti obložimo s srčkasto skorjico, jo premažemo s preostalim jajčnim rumenjakom, potem pa brž v pečico.

Prvih 20 minut pito pečemo v pečici, segreti na 220 stopinj Celzija, nato pa temperaturo zmanjšamo na 190 stopinj Celzija in jo pečemo še približno 20 minut, dokler jagodni nadev ne začne brbotati. Skorjica mora biti zlatorumeno zapečena, okus pa boooožanski.

Jagodna pita // Končni izdelek je kulinarični presežek
Jagodna pita // Končni izdelek je kulinarični presežek
Jagodna pita // Končni izdelek je kulinarični presežek
Jagodna pita // Končni izdelek je kulinarični presežek
Jagodna pita // Končni izdelek je kulinarični presežek
Jagodna pita // Končni izdelek je kulinarični presežek

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Recept: božanske cheesecake kroglice iz treh sestavin in brez pečenja