fbpx

Berusende jordbærpai til valentinskos

Jagodna pita // Končni izdelek je kulinarični presežek

Hver dag kan være Valentinsdag, men på Valentinsdagen kan vi ha det ekstra gøy og unne oss en søt godbit. Jordbærpai er definitivt et godt valg, siden den inneholder denne romantiske frukten, og samtidig smaker den helt nydelig. Hvem ville ikke fått hjertet til å smelte ved synet av en jordbærpai?

Jagodna pita, posuta s hrustljavimi srčki, je za prste obliznit, njena priprava pa je povsem preprosta. Če imamo pri tem še nekaj dodatne pomoči, našo boljšo polovico, seveda, bo valentinovo crkljanje še bolj zabavno. Pa dober tek!

Kaj potrebujemo?

• 3 – 4 skodelice jagod, narezanih na polovičke in četrtine
• Zamrznjeno testo za pite
• ½ skodelice navadnega sladkorja
• ½ skodelice vode
• 3 žličke koruznega škroba
• 1 eggeplomme
• Sladkor v prahu

Forberedelse

V skledi zmešamo navadni sladkor in narezane kose jagod. V srednje veliki ponvici pa zmešamo vodo, koruzni škrob in jagode ter približno deset minut kuhamo na zmernem ognju, dokler mešanica ne zavre. Medtem lahko iz zmrznjenega testa za pite z modelčkom za piškote izrezljamo srčke.

Forbereder testen
Forbereder testen
Potrebujete le priročen modelček srčka
Potrebujete le priročen modelček srčka

Ko se jagodna mešanica ohladi, jo vlijemo v model za pito, obložen s testom.

Jordbær
Jordbær

S čopičem eno stran src namažemo z jajčnim rumenjakom in jih položimo na jagodno maso.

Jagodna pita // Končni izdelek je kulinarični presežek
Jagodna pita // Končni izdelek je kulinarični presežek
Končni izdelek :)
Končni izdelek 🙂

Ko pito v celoti obložimo s srčkasto skorjico, jo premažemo s preostalim jajčnim rumenjakom, potem pa brž v pečico.

Prvih 20 minut pito pečemo v pečici, segreti na 220 stopinj Celzija, nato pa temperaturo zmanjšamo na 190 stopinj Celzija in jo pečemo še približno 20 minut, dokler jagodni nadev ne začne brbotati. Skorjica mora biti zlatorumeno zapečena, okus pa boooožanski.

Jagodna pita // Končni izdelek je kulinarični presežek
Jagodna pita // Končni izdelek je kulinarični presežek
Jagodna pita // Končni izdelek je kulinarični presežek
Jagodna pita // Končni izdelek je kulinarični presežek
Jagodna pita // Končni izdelek je kulinarični presežek
Jagodna pita // Končni izdelek je kulinarični presežek

Med deg siden 2004

Fra år 2004 vi undersøker urbane trender og informerer vårt fellesskap av følgere daglig om det siste innen livsstil, reiser, stil og produkter som inspirerer med lidenskap. Fra 2023 tilbyr vi innhold på store globale språk.