Rogljički z Nutello, le kdo se jim lahko upre? Naredite domače rogljičke, ki jih ne boste mogli ločiti od tistih iz pekarne. Nikoli si verjetno niste mislili, da je njihova priprava tako preprosta. Pa še v hipu so gotovi, tako kot zamrznjeni.
Topli in mehki rogljički so nekaj najboljšega ob kavi, za zajtrk ali kar tako, zato verjamemo, da bodo rogljički z Nutello kot nalašč za vaš naslednji kuharski podvig. Želite biti kot slaščičarski mojstri? Potem se držite tega recepta in vsi bodo menili, da ste zgrešili poklic.
EN SAVOIR PLUS: Recette : Étoile au Nutella
Recept za rogljičke z Nutello:
Sestavine za rogljičke z Nutello:
- (kupljeno ali doma pripravljeno) listnato testo
- Nutella
- un œuf
Postopek priprave rogljičkov z Nutello:
Listnato testo razvaljamo in prerežemo na štiri dele in nato vsakega še po diagonali, da dobimo trikotnike. Vsakega malo razvlečemo in nadevamo z Nutello, ob robu pomažemo z razžvrkljanim jajcem, nato pa zvijemo (začnemo pri najkrajši stranici), da dobimo značilno obliko. Z jajcem nato le še premažemo testo, da bo imel rogljiček na koncu svetlečo in hrustljavo skorjo. V pekaču, obloženem s papirjem za peko, jih pečemo približno 20 minut v pečici, ogreti na 190 stopinj Celzija. Pa dober tek!
Videorecept za rogljičke z Nutello: