fbpx

Jesenski recept: domaća pita od krušaka po receptu naših baka

Pita

Uz tradicionalnu pitu od jabuka, jedna od najpopularnijih jesenskih slastica je pita od krušaka. Pogledajte recept za ukusnu slasticu po receptu naših baka...

Z jesenjo je prišel čas peke slastnih slaščic, med katerimi v hladnem vremenu še posebej prijajo omamno dišeče sadne pite, ki navdušijo s krhko zunanjostjo in sočno sredico. Poleg jabolčne za spremembo specimo hruškovo. Naši najdražji bodo navdušeni …

ČITAJ VIŠE: Jesenski recept: ukusni lećini gulaš s batatama i bundevom

Recept za domačo hruškovo pito

Sastojci
Za tijesto:

  • 350 g bijelog brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 100 g šećera u prahu
  • 1 paketić vanilin šećera
  • 150 g maslaca
  • 2 jaja
  • 50 ml mlijeka

Za nadjev:

  • 3 rumene hruške
  • 3 žlice šećera
  • 2 žlice maslaca
  • 1 žlica krušnih ali piškotnih drobtin
  • cimet

Navodilo:
Pečico predhodno ogrejemo na 180 stopinj. Hruške olupimo in narežemo na rezine. V ponvi raztopimo maslo in na njem podušimo rezine hrušk; med dušenjem jih posujemo s sladkorjem, ko se zmehčajo, pa z drobtinami in cimetom. Maslo za testo narežemo na koščke in jih vržemo v večjo skledo. Dodamo moko in sladkor, jajca in mleko ter zamesimo testo. Po potrebi dodamo še nekaj mleka. Testo oblikujemo v kepo, ki jo zavito v prozorno folijo postavimo na hladno za 20 minut. Tretjino testa damo na stran in iz njega naredimo trakove, preostalega pa razvaljamo in z njim obložimo namaščen pekač za pite. Testo v pekaču obložimo z nadevom in vse skupaj prekrijemo s trakovi. Pito položimo v pečico in pečemo približno 60 minuta.

Sa vama od 2004

Od godine 2004 istražujemo urbane trendove i svakodnevno informiramo našu zajednicu sljedbenika o novostima u životnom stilu, putovanjima, stilu i proizvodima koji nadahnjuju sa strašću. Od 2023. nudimo sadržaj na glavnim svjetskim jezicima.