Vegan Snickers sladoled prava je poezija okusa i savršen spoj Snickers čokolade i primamljivog sladoleda od kojeg teku sline. Najbolje od svega je što slasticu možete pripremiti sami kod kuće.
Čeprav je ta recept veganski, lahko nekatere sestavine kot je sladoled enostavno nadomestimo z mlečnim sladoledom in tako recept po želji prilagodimo. Prav tako lahko nekoliko eksperimentiramo pri izbiri okusa sladoleda, lahko izberemo katerikoli veganski sladoled vanilija z nevtralnim okusom, ali pa veganski sladoled z okusom karamele. Tudi okusa kot sta čokolada ali kava znata ustvariti harmonijo okusov v naših ustih, zato je izbira prepuščena samo nam in našim željam. Seveda ni nujno, da sladoled kupimo, saj si ga lahko preprosto prepravimo kar doma, z le nekaj preprostimi sestavinami. Najbolje, da je sladoled že v vsaj nekoliko kvadratnih banjicah, da ga bomo lahko narezali na rezine. Sedaj pa zavihajmo rokave!
Recept za odličen veganski Snickers sladoled
Sastojci:
- 1 banjico veganskega sladoleda po našem okusu
- 18 dateljnov brez koščic za pripravo dateljnove karamele (glej postopek)
- Pol skodelice praženih slanih arašidov
- 340 g sesekljane veganske čokolade
- 15 ml kokosovega olja (po želji)
Postupak:
Sladoled narežemo na 1-1,5 cm rezine in jih postavimo na peki papir ter zamrznemo za okoli 30 minut, da se strdi. Medtem lahko pripravimo karamelo iz dateljnov. Dateljne brez koščic postavimo v mešalnik (blender) z visoko hitrostjo in zmešamo. Če so dateljni izsušeni, jih najprej za 10 minut namočimo v vodi in jih nato predhodno odcedimo. Dateljne v mešalniku mešamo dokler ne dobimo kremaste paste (za pospešitev lahko dodamo žličko ali dve tople vode) in ji nato dodamo malce soli (po našem okusu). Iz zmrzovalnika vzamemo rezine sladoleda in po njih razmažemo dateljnovo karamelo in majhno pest arašidov, nato rezine ponovo postavimo v zmrzovalnik. Medtem lahko v mikrovalna pećnica (30 sekund) stopimo čokolado in kokosovo olje. Iz zmrzovalnika ponovno vzamemo rezine in jih po vrhu bogato pokapajmo s čokolada (nekaj čokolade pustimo za konec). Pokapajmo jih hitro, da se rezine ne preveč stopijo in jih nato ponovno za 30 minut postavimo v zmrzovalnik. Ko so rezine trde, spodnji del pomočimo v preostalo čokolado in jih na koncu ponovno postavimo v zmrzovalnik. Servirajmo jih direktno iz zmrzovalnika, tako kot bi običajen sladoled, saj se topijo. Pa dober tek!