fbpx

15 najboljih optičkih iluzija na fotografijama

Fotografije, kjer je na delu optična iluzija

Saj poznate tisto, ko čarovnik izvede trik, vi pa se praskate po glavi in neuspešno tuhtate, kako mu je to uspelo. Enako osuple in zbegane vas bo pustila naslednja serija fotografij, kjer so na delu optične prevare. V vlogi čarovnika torej nastopijo fotografije, ki s pomočjo perspektive izvedejo trik optične iluzije, zaradi česar naši možgani sliko tolmačijo drugačno kot je v resnici. Malo znano dejstvo sicer je, da nas optične iluzije vseskozi obkrožajo, čeprav se tega niti ne zavedamo. In tukaj je 15 dokazov.

Optične prevare zavajajo dojemanje upodobljenega ali posnetega. Včasih je ta prevara risba z vzorci, včasih zlato-bela oziroma črno-modra obleka, včasih stvaritev s kredo na asfaltu, spet drugič so to fotografije zajete pod pravim kotom.

ČITAJ VIŠE: Jezive fotografije ostataka nacističkih bunkera

Naše možgane se da resnično hitro pretentati in zbrali smo 15 fotografij, ki to še enkrat več dokazujejo, saj se stvari na njih ne skladajo z realno podobo sveta, kot nam jo sicer prikazujejo oči.

Sa vama od 2004

Od godine 2004 istražujemo urbane trendove i svakodnevno informiramo našu zajednicu sljedbenika o novostima u životnom stilu, putovanjima, stilu i proizvodima koji nadahnjuju sa strašću. Od 2023. nudimo sadržaj na glavnim svjetskim jezicima.