Indovina quale ricetta presenteremo questa volta. Ricetta dei brownies di Katharine Hepburn, famosa attrice americana nota per il suo ruolo nel film Indovina chi viene a cena. Ci sono più di tremila ricette di brownie online, ma probabilmente non l'hai preparato secondo la ricetta della leggendaria attrice. Non sai nemmeno cosa ti sei perso!
Rjavčki so povsem enostavni za pripravo in se vam težko ponesrečijo. Težko komu tudi niso všeč. Sploh če imajo še zanimivo ozadje, kot ga imajo tisti Katharine Hepburn. Recept je pred dobrimi 25 leti znamenita igralka, ki je še vedno rekorderka po številu oskarjev (štiri), bojda izdala kolumnistki Liz Smith, ki ga je tudi objavila. Od takrat se njegova priljubljenost samo še stopnjuje, in to z razlogom. Recept za edinstveno mešanico med tortico in piškoti je namreč fenomenalen.
PER SAPERNE DI PIÙ: Recept: pustni krofi z Nutello
Recept za rjavčke Katharine Hepburn:
Sestavine za rjavčke Katharine Hepburn:
- 120 g di burro
- 60 g kakava v prahu (nesladkanega)
- 40 g di farina
- 2 uova
- 1 žlička vaniljeve arome
- 200 g di zucchero
- pizzico di sale
- una manciata di gherigli di noce
Postopek priprave rjavčkov Katharine Hepburn:
Na blagem ognju v kozici počasi stopimo maslo in kakav. Med segrevanjem sestavini nekajkrat dobro premešamo, in ko nastane gladka masa, jo odstavimo. Pustimo, da se malo ohladi, potem pa jo zlijemo v večjo skledo in vanjo postopoma in posebej vmešamo obe jajci. Nato dodamo vaniljevo aromo. V drugi skledi zmešamo moko, sladkor, sol in orehova jedrca (orehe prej grobo nasekljamo) ter pretresemo v posodo s kakavovo maso. Mešamo toliko časa, da postaneta eno. Namastimo pekač in vam vlijemo maso. Pekač vstavimo v pečico, ki smo jo segreli na 170 stopinj Celzija, in pečemo med 30 in 35 minutami. Rjavčki so gotovi, ko se testo po vrhu zapeče, znotraj pa so še mokri in mehki. Ohlajene narežemo na poljubno velike kose in postrežemo. Pa dober tek!
Videorecept za rjavčke Katharine Hepburn: