Se stai cercando una versione più sana, ma comunque saporita, ricca e cremosa del budino al cioccolato, continua a leggere. Abbiamo preparato una ricetta per il budino al cioccolato con caffè e avocado, ricco di antiossidanti. Con questo, sei sulla buona strada per soddisfare i tuoi propositi per il nuovo anno quest'anno.
V tem okusnem čokoladnem pudingu se skrivajo še kava, kokosovo mleko in avokado. Kava poudari okus čokolade, hkrati pa poveča število antiossidanti. Prav tako je skoraj brez kalorij. Kokosovo mleko poskrbi za prijetno aromo, prav tako avokado. Oba pa kar ‘pokata’ od grassi sani.
PER SAPERNE DI PIÙ: Ricetta: frittelle soffici fatte con un solo ingrediente
Sestavine – čokoladni puding s kavo in avokadom:
- 115 gramov temne nesladkane čokolade
- 200 mililitrov kokosovega mleka
- 1 srednje velik zrel avokado
- 1 žlica instant kave ali espressa
- ¼ skodelice vroče vode
Postopek priprave čokoladnega pudinga s kavo in avokadom:
Čokolado stopite v mikrovalovni pečici, da se zmehča. Ne stopite je preveč! Kavo zmešajte z vročo vodo, da se popolnoma raztopi. V multipraktiku, z električnim mešalnikom ali z metlico med seboj dobro pomešajte vse sestavine. Če je masa preveč gosta, lahko dodate žlico ali dve vode. Puding prelijte v posodice. Postrezite hladno. V hladilniku ga lahko hranite nekaj dni. Pa dober tek!