Le uova di Pasqua di cioccolato sono fantastiche. Ma perché accontentarsi di qualcosa di eccezionale quando possiamo avere qualcosa di fenomenale? Questo è l'uovo "cheesecake" pasquale al cioccolato. Delizioso.
Da se letos ne boste zadovoljili le z velikim Kinder jajčkom, smo za vas pripravili čokoladno velikonočno torta di formaggio un uovo, ki vam bo samo še dodatno posladkalo te velikonočne praznike (in vse, ki prihajajo).
PER SAPERNE DI PIÙ: Pasqua: idee creative per la colorazione di Pasqua
Sestavine za čokoladno velikonočno torta di formaggio jajce:
- 1 veliko čokoladno jajce
- 1 paket graham piškotov
- 300 gramov kremnega sira
- 150 gramov sladkorja v prahu
- 2 cucchiai di succo di limone
- 0,5 litra sladke smetane
- meso dveh zrelih mangov
- 10 fragole
- nekaj vaniljevega ekstrakta
Priprava čokoladnega velikonočnega torta di formaggio jajca:
Graham piškote zmeljite v fine drobtine. Dajte na stran. Za sirni nadev zmešajte kremni sir, sladkor v prahu in limonin sok. Stepite sladko smetano, da se strdi (pazite, da ni preveč stepena), in jo nato dodajte mešanici s kremnim sirom. Dodajte še vaniljev ekstrakt in dobro premešajte. Postavite na stran. Zdaj pripravite jajce. Čokoladno jajce, ki ga pred tem postavite na nekaj stabilnega, z žlico po vrhu udarjajte tako dolgo, da se začne počasi lomiti (ampak samo po vrhu). Polomljene dele čokolade previdno odstranite, jajce pa mora biti do polovice odprto. Na dno jajca dajte nekaj žlic mletih piškotov, nato pa jajce nadevajte s sirno mešanico, dokler ni skoraj polno. Postavite v hladilnik za eno uro. V tem času v mešalniku zmiksajte mango in jagode, ki ste jih prelili z limoninim sokom, da dobite gosto maso. Ko vzamete jajce iz hladilnika, s pomočjo žlice naredite na sredino jajca luknjo. Luknjo napolnite z ‘rumenjakom’, mešanico manga in jagod. Pa dober tek!
Pripravo velikonočnega torta di formaggio jajca si lahko ogledate tudi v priloženem videu: