Probabilmente hai già mangiato lasagne di carne o lasagne di verdure e probabilmente hai anche sentito parlare di Nutellasagna, che è una combinazione di Nutella e lasagne. Hai mai sentito parlare di lasagne con frittelle? In caso contrario, ti pentirai di non averli conosciuti prima! Una volta provata questa ricetta, non vorrai più farli in nessun altro modo!
Ste že pokusili lazanje s palačinkami? Lazanje so izjemno priljubljena italijanska jed, ki je zelo okusna, nasitna, povrh vsega pa še privlačna na oko. Zakaj bi jo torej spreminjali, ko pa je že v osnovi popolna? Vsake toliko ni slabo preizkusiti česa novega, in ko se boste naslednjič odločali za pripravo lazanje, predlagamo, da se lotite recepta, ki namesto vlečenega testa vključuje palačinke. Ne bo vam žal!
PER SAPERNE DI PIÙ: Nutelasagna: Kulinarični orgazem za ljubitelje Nutelle
Recept za lazanje s palačinkami:
Sestavine za lazanje s palačinkami:
- palačinke (recept dobite Qui)
- testenine (makaroni, ravioli, polžki, tortelini, špageti …)
- bešamel
- formaggio
Postopek priprave lazanje s palačinkami:
Najprej se lotimo peke palačink. Sledi priprava mletega mesa oz. želenega nadeva. Medtem že lahko damo kuhati testenine (lahko uporabite tudi različne, če imate kakšne ostanke v hladilniku). V glinen pekač/posodo položimo palačinko (namesto vlečnega testa), jo pomažemo z mesno maso, nanjo potresemo nekaj testenin in naribanega sira. Postopek ponavljamo do vrha pekača (ali posode). Končamo s palačinko, po kateri potresemo sir, in zalijemo z bešamelom. Pokrijemo in postavimo v pečico, ogreto na 200 stopinj Celzija, ter pustimo, da se peče nekje 45 minut. Večino sestavin si lahko pripravimo vnaprej, zato je čas priprave lahko različen, tudi čas pečenja, odvisno pač od tega, kako zapečene lazanje si želite.