De herfst is vol aangename momenten in de felgekleurde natuur en de warme keuken. Probeer dit heerlijke recept voor een ongelooflijk lekkere kastanjesoep en verras uw dierbaren...
Podajmo se v naravo in naberimo zvrhano košarico kostanja, ki bo pričarala veliko prijetnih trenutkov v kuhinji in za domačim omizjem.
Recept za kostanjevo juho
Ingrediënten:
- 400 g kostanja
- peterselie
- 1 witte ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels boter
- 500 ml groentesoepbasis
- peper
- zout
- 100 ml sladke smetane za kuhanje
Instructies
Kostanj operemo, križno zarežemo, skuhamo in olupimo. Peteršilj operemo in drobno nasekljamo. Čebulo in česen olupimo in nasekljamo. V kozici raztopimo maslo, na katerem nato prepražimo česen in čebulo. Po približno petih minutah prilijemo jušno osnovo, premešamo in dodamo olupljen kuhan kostanj. Začinimo s soljo in poprom ter kuhamo približno 15 minut.
LEES VERDER: Jesenski recept: domača hruškova pita po receptu naših babic
Juhi dodamo smetano za kuhanje in jo s paličnim mešalnikom zmiksamo v gosto zmes. Juho razporedimo po krožnikih, posujemo s svežim peteršiljem in postrežemo. Dober tek!