Kun jij een ei blazen? Waarom maak je dit jaar geen taarten van geblazen eierschalen? Zo kun je ook materialen gebruiken die je anders niet zou gebruiken, als je later de inhoud van het ei wilt opeten. Hier zijn de manieren om een ei op de juiste manier te blazen.
je weet wel kako najlažje izpihati jajce? A zakaj bi to sploh počeli? Uporabljali boste lahko materiale/kemikalije, ki jih sicer ne bi smeli, saj bi z njimi okužili užitni del jajca, prav tako vam ne bo treba paziti, da jih boste pravočasno pojedli, saj takšna jajca nimajo roka trajanja.
LEES VERDER: Hoe kook je een ei op de juiste manier zodat de eierschaal niet barst?
Torej, kako izpihati jajce? Pred izpihovanjem jajce temeljito umijte, kajti jajčna lupina je običajno mastna, to pa vpliva na obstojnost in oprijemljivost barve. Jajce lahko preluknjate na različne načine. Potrebujete podstavek za jajce, žebljiček/šivanko/buciko/sponko/iglo in kladivce, lahko pa tudi žlico. Jajce postavite na podstavek za jajce, nastavite žebljiček in rahlo potolčete po njem, da nastane luknjica. Enako storite na drugi strani, le da tam naredite nekoliko večjo odprtino. Tu bo namreč ven smuknila vsebina jajca, ko boste skozi zgornjo luknjico pihali zrak. Lahko pa vsebino izsesate z brizgalko. Za pomoč pri pihanju lahko uporabite žico, s katero jajce razžvrkljate. Ko se znebite vsebine, jajce potopite v vodo, ga pretresite in poskrbite, da ga dobro očistite, da kasneje ne začne zaudarjati. Lahko pa vanj posrkate čisto vodo, ga pretresete in vodo izpihate. Pred barvanjem naj se jajčna lupina dobro posuši.
Kako izpihati jajce: