fbpx

Kako najlažje izpihati jajce?

Izpihovanje jajca

Znate izpihati jajce? Zakaj ne bi letos pripravili pirhov iz izpihanih jajčnih lupin? Tako lahko uporabite tudi materiale, ki jih sicer ne bi smeli, če želite vsebino jajca kasneje pojesti. Predstavljamo vam načine, kako pravilno izpihati jajce.

Veste, kako najlažje izpihati jajce? A zakaj bi to sploh počeli? Uporabljali boste lahko materiale/kemikalije, ki jih sicer ne bi smeli, saj bi z njimi okužili užitni del jajca, prav tako vam ne bo treba paziti, da jih boste pravočasno pojedli, saj takšna jajca nimajo roka trajanja.

PREBERITE ŠE: Kako pravilno skuhati jajce, da jajčna lupina ne poči?

Naučite se izpihovati jajce.
Naučite se izpihovati jajce.

Torej, kako izpihati jajce? Pred izpihovanjem jajce temeljito umijte, kajti jajčna lupina je običajno mastna, to pa vpliva na obstojnost in oprijemljivost barve. Jajce lahko preluknjate na različne načine. Potrebujete podstavek za jajce, žebljiček/šivanko/buciko/sponko/iglo in kladivce, lahko pa tudi žlico. Jajce postavite na podstavek za jajce, nastavite žebljiček in rahlo potolčete po njem, da nastane luknjica. Enako storite na drugi strani, le da tam naredite nekoliko večjo odprtino. Tu bo namreč ven smuknila vsebina jajca, ko boste skozi zgornjo luknjico pihali zrak. Lahko pa vsebino izsesate z brizgalko. Za pomoč pri pihanju lahko uporabite žico, s katero jajce razžvrkljate. Ko se znebite vsebine, jajce potopite v vodo, ga pretresite in poskrbite, da ga dobro očistite, da kasneje ne začne zaudarjati. Lahko pa vanj posrkate čisto vodo, ga pretresete in vodo izpihate. Pred barvanjem naj se jajčna lupina dobro posuši.

Kako izpihati jajce:

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!