Vermijd jij brood omdat je eet? Wat als we je laten weten dat er een gezonde versie van brood bestaat waar je zonder schuldgevoel van kunt genieten? Wij presenteren u een recept voor paleobrood, brood dat geen bloem en gluten bevat en een laag koolhydraatgehalte heeft.
Pazite na vnos ogljikovih hidratov? Paleo kruh je zdrava alternativa klasičnemu kruhu, ki praktično ne vsebuje ogljikovih hidratov, a pa okusnosti prav nič ne zaostaja za tistim iz tradicionalnih sestavin.
LEES VERDER: Recept: brood om af te vallen
Paleo kruh ne vsebuje glutena, in ko ga boste enkrat pokusili, boste ugotovili, da za dober kruh nista nujno potrebna moka in kvas.
Recept za paleo kruh:
Sestavine za paleo kruh:
- 5 eieren
- 100 g mandljev (lahko mletih)
- 100 g orehov (lahko mletih)
- 100 g bučnih semen
- 100 g lanenega semena
- 80 g sončničnega semena
- 80 g sezama
- žlica konopljinega olja (lahko tudi lanenega ali olivnega)
- 50 g posušenega maka
- een theelepel zout
Postopek priprave paleo kruha:
Pečico damo greti na 160 stopinj Celzija. Med segrevanjem vse suhe sestavine (orehi, mak, semena, mandlji …) združimo v posodi, dodamo sol in dobro premešamo. Dodamo jajca in konopljino olje, še enkrat temeljito premešamo, nato pa maso prestavimo v podolgovat pekač, obložen s papirjem za peko. Položimo v pečico in pečemo od 60 do 65 minut. Pa dober tek!