fbpx

Recept: lentesalade

Recept: lentesalade

Spomladanska solata razveseli prav vsakogar. Na krožnik prinese svežino in obudi brbončice s svojim prvinskim okusom. Tokrat smo se malce poigrali z ustvarjalnostjo.

Se je to pomlad na vašem krožniku že znašla spomladanska solata? Spodnjemu načrtu lahko dodate tudi katero drugo spomladansko zelenjavo. Popečeni šparglji of radijzen so dober dodatek. Mmm … omamnega okusa je, pokusite.

LEES VERDER: Recept: eenvoudige brandnetelsoep

Recept: lentesalade
Recept: lentesalade

Recept: lentesalade

Sestavine za spomladansko solato:

  • 1 radič
  • 1/2 glave zelene solate
  • 1 skodelica mladega brokolija
  • 1 vložena rdeča pesa
  • 1 eetlepel olijfolie
  • bieslook
  • listi mete
  • zeezout
  • vers gemalen zwarte peper

 Sestavine za solatni preliv:

  • 1 aardappel
  • 1/4 olupljene čebule
  • 1 1/2 stroka česna
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 žlica balzamičnega kisa
  • 1 žlička gorčice
  • sveža zelišča
  • 1/2 žličke morske soli
  • vers gemalen zwarte peper

Priprava spomladanske solate s piščancem:

Olupljen krompir, narezan na manjše kose, čebulo in česen položite v lonec s soljeno hladno vodo. Pristavite na ogenj in kuhajte približno 20 minut. Nato kuhane sestavine odcedite. Odlijte 150 ml vode, v kateri ste kuhali krompir, čebulo in česen, saj jo boste potrebovali pri nadaljnji pripravi jedi.
V sekljalnik dajte krompir, čebulo, česen, prihranjeno vodo, olje, gorčico, balzamični kis in sveža zelišča. Dobro premešajte do te mere, da dobite tekočo zmes. Solite in poprajte po okusu. Tako, preliv je pripravljen.
Radič in solatne liste očistite. Sesekljajte drobnjak. Brokoli operite in ga natrgajte na koščke.
Solatne lističe, zelenjavo in zelišča prelijete s prelivom. Potrosite z zelišči. Na vrh se lepo podajo tudi poširana jajčka. Pa dober tek!

Bij jou sinds 2004

Vanaf jaar 2004 we onderzoeken stedelijke trends en informeren onze community van volgers dagelijks over het laatste nieuws op het gebied van lifestyle, reizen, stijl en producten die met passie inspireren. Vanaf 2023 bieden we content aan in de belangrijkste wereldtalen.