是的,你没有看错,有一种单一成分的巧克力慕斯食谱!除了黑巧克力之外,你不需要任何东西来制作这种你无法称赞的淡巧克力甜点。看看如何走捷径制作这道美味的甜点,并跳过制作慕斯的复杂过程。
Recept za čokoladi mousse iz ene sestavine je preprost, da bolj ne bi mogel biti. Za pripravo ne potrebujete nikakršnega kuharskega (pred)znanja, ne smetane, masla, jajc, sladkorja in ostalih dodatkov. Le slabih 300 gramov kakovostne 黑巧克力 in nekaj vode. Kot pripomočke potrebujete še dve skledi za mešanje različnih velikosti, srednje velik lonec in (ročni) mešalnik.
阅读更多: 食谱:只有三种材料的花生酱蛋糕,罪有应得!
Preproste recepte ljubimo skoraj tako kot čokoladne sladice. Čokoladni mousse iz ene sestavine vam da oboje.
Recept za čokoladni mousse iz ene sestavine:
Sestavine za čokoladni mousse iz ene sestavine:
- 270 g temne čokolade
Postopek priprave čokoladnega moussa iz ene sestavine:
Pri kuhi velja zlato pravilo, da čokolade ne smemo mešati z vodo, zato jo stopimo v vodni kopeli ali v mikrovalovni pečici, sicer otrdi in postane zrnasta. V našem primeru se na to pravilo požvižgamo. Čokolado stresemo v posodo z mrzlo vodo, ki je mora biti toliko, da prekrije čokolado. Med segrevanjem z vodo postaneta eno. Počakate, da se masa nekoliko ohladi, a ne smete čakate predolgo, saj se sicer strdi. Maso nato zlijete v posodo za mešanje, ki jo postavite v večjo posodo, napolnjeno z ledeno vodo (ali vodo z ledom), in začnete stepati (ročno ali z električnim mešalnikom). In stepate in stepate.
Bodite vztrajni, kajti na koncu boste bogati poplačani. Čokoladni mousse iz le ene sestavine je namreč tako dober in rahel kot vsak ”pravi”, ki pa zahteva precej več sestavin, potrpljenja in kuharskega znanja.
Postopek priprave čokoladnega moussa iz ene sestavine v sliki: