fbpx

Receta: mousse de chocolate de un ingrediente

Mousse de chocolate

Sí, leíste bien, ¡hay una receta de mousse de chocolate de un ingrediente! No necesitas nada más que chocolate negro para hacer este postre de chocolate ligero que no podrás elogiar. Vea cómo puede tomar un atajo para hacer este postre pecaminosamente bueno y omitir el complicado proceso de hacer la mousse.

Recept za čokoladi mousse iz ene sestavine je preprost, da bolj ne bi mogel biti. Za pripravo ne potrebujete nikakršnega kuharskega (pred)znanja, ne smetane, masla, jajc, sladkorja in ostalih dodatkov. Le slabih 300 gramov kakovostne chocolate negro in nekaj vode. Kot pripomočke potrebujete še dve skledi za mešanje različnih velikosti, srednje velik lonec in (ročni) mešalnik.

LEE MAS: Receta: tarta de nutella con sólo tres ingredientes, ¡digna de pecado!

Za ta čokoladni mousse potrebujete le eno sestavino!
Za ta čokoladni mousse potrebujete le eno sestavino!

Preproste recepte ljubimo skoraj tako kot čokoladne sladice. Čokoladni mousse iz ene sestavine vam da oboje.

Recept za čokoladni mousse iz ene sestavine:

Sestavine za čokoladni mousse iz ene sestavine:

  • 270 g temne čokolade

Postopek priprave čokoladnega moussa iz ene sestavine:
Pri kuhi velja zlato pravilo, da čokolade ne smemo mešati z vodo, zato jo stopimo v vodni kopeli ali v mikrovalovni pečici, sicer otrdi in postane zrnasta. V našem primeru se na to pravilo požvižgamo. Čokolado stresemo v posodo z mrzlo vodo, ki je mora biti toliko, da prekrije čokolado. Med segrevanjem z vodo postaneta eno. Počakate, da se masa nekoliko ohladi, a ne smete čakate predolgo, saj se sicer strdi. Maso nato zlijete v posodo za mešanje, ki jo postavite v večjo posodo, napolnjeno z ledeno vodo (ali vodo z ledom), in začnete stepati (ročno ali z električnim mešalnikom). In stepate in stepate.

Čokoladni mousse iz iz ene samcate sestavine je tako dober kot tisti, ki zahteva precej več sestavin in kuharskega znanja.
Čokoladni mousse iz iz ene samcate sestavine je tako dober kot tisti, ki zahteva precej več sestavin in kuharskega znanja.

Bodite vztrajni, kajti na koncu boste bogati poplačani. Čokoladni mousse iz le ene sestavine je namreč tako dober in rahel kot vsak ”pravi”, ki pa zahteva precej več sestavin, potrpljenja in kuharskega znanja.

Postopek priprave čokoladnega moussa iz ene sestavine v sliki:

contigo desde 2004

Del año 2004 investigamos tendencias urbanas e informamos a nuestra comunidad de seguidores diariamente sobre lo último en estilo de vida, viajes, estilo y productos que inspiran con pasión. A partir de 2023, ofrecemos contenido en los principales idiomas del mundo.