11 ključnih trenutkov za nezvestobo v vsakem odnosu

Od vseh napak v partnerskih odnosih je prav nezvestoba tista, ki jo le malokdo lahko oprosti. Ne glede na to, ali gre za nezvestobo v odnosu ali zakonski zvezi, so posledice enako boleče.

Zvestoba je osnova vsakega odnosa. In čeprav se bodo včasih pari poskušali popraviti skoke čez plot, velikokrat to pripelje do velike agonije in življenja v senci preteklih dogodkov. Dvom v nezvestobo partnerja sproži različne reakcije – od jeze do žalosti – toda ko se nekoliko umirite in začnete realno razmišljati, lahko razumete svoje občutke in razloge za nezvestobo partnerja. Louella Vaz, strokovnjakinja za partnerske odnose, je sestavila seznam ključnih trenutkov, zaradi katerih pride do nezvestobe, ali pa ti na njo kažejo.

1. Dela vedno pogosteje do poznega večera

To se sliši kot kliše, vendar je res. Takoj, ko vaš partner nenadoma reče, da se ne bo vračal pozno ponoči domov, ker ima preveč dela, in veste, da mu to ni v navadi, ga vprašajte, zakaj je tako. Če so njegovi odgovori nevljudni in žaljivi, se lahko brani, ker ve, da je kriv. Morda gre za prešuštvo.

2. Noče, da ga kličete, ko je v službi

To je nadaljevanje prvega razloga za sum nezvestobe. Seveda obstajajo ljudje, ki ne želijo opravljati osebnih klicev na delu, ker imajo dinamičen poklic in motnje niso zaželene. Če pa vaš mož ali žena nenadoma zamenja obnašanje, je morda razlog prav afera s sodelavcem, zato ne želi, da ga/jo motite po telefonu.

via GIPHY

3. Postavite mu zapletena vprašanja o odnosih in dobili boste jasen odgovor

Ali dobite odgovore, ki se slišijo kot da bi se partner zagovarjal pred nečim? Čeprav je vsak izmed nas človek zase in si zasluži zasebnost, se v ljubezni pričakuje popolna predanost in iskrenost. Če se ob zapletenih vprašanjih glede nezvestobe obnaša nenavadno, imate razlog za sumničavost.

5. Nenavadni stroški

Če opazite, da je vaš partner začel trošiti več denarja kot ponavadi, poskusite ugotoviti, kam je šel denar. Če gre za darila ali račune za motele, je to po vsej verjetnosti skok čez plot.

via GIPHY

6. Vonj, ki vam ni znan

Ste ga objeli po prihodu domov in diši po neznanem parfumu? To je kakopak znak, da je imel bližnji fizični stik z nekom.

7. Nenadna povečana skrb za videz

Nenehna zaskrbljenost zaradi fizičnega videza je prav tako znak, da si želi na nekom pustiti najboljši možni vtis. Zakaj je to znak, da je to nezvestoba? Ljudje v resnejših zvezah čez čas običajno niso več tako zelo zaskrbljeni zaradi svojega videza.

8. Dokaz številka 1

Sledi, kot so lasje, šminka, bleščice, puder na njegovih oblačilih, so velikokrat fizično najbolj možni dokaz za nezvestobo.

10. Težave v spolnosti

Dolgočasno in predvidljivo spolno življenje je pogosto razlog za nezvestobo. In če imata sušno obdobje, imate razlog za skrb. Upoštevajte, da smo včasih vsi utrujeni ali obremenjeni s težavami, če pa se takšne situacije ponavljajo, se pogovorite s partnerjem. Spolnost je kot hrana. Brez nje vaše ali njegove osnovne potrebe ne bodo zadovoljene.

11. Skrivanje

Nenadna skrivnostnost je zagotovo lahko zaskrbljujoč znak, še posebej, če je bila zveza iskrena in odprta. Če temu dodate skrivanje pametnega telefona, to ne pomeni nič dobrega.

Čeprav se vam zdi, da se vam to ne more zgoditi, morate večji skupek zgornjih znakov razumeti kot nevarnost. In postati pozorni. Kot v drugih življenjskih odnosih, je tudi za uspešen partnerski odnos ključnega pomena poštenost, in preden se lotite iskanja resnice, se prepričajte, da imate dovolj razlogov in argumentov za razpravo s svojim partnerjem.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Nikoli se ne odpovej osebi, ki je ljubezen, ki se ti zgodi le enkrat v življenju