fbpx

Ali spite na partnerjevi levi ali desni strani postelje? To razkriva kakšna oseba ste!

Foto: envato

Ali ste se kdaj vprašali, zakaj spite na določeni strani postelje, ko spite s partnerjem?

Na kateri strani postelje spite? Morda se zdi nepomembno, a po mnenju Jordana Howletta, TikTokerja z več kot 11 milijoni sledilcev, to razkriva veliko več o vaši osebnosti, kot bi si mislili.

Howlett trdi, da lahko precej natančno napovemo določene lastnosti osebe glede na stran postelje, na kateri raje spi.

Na levi strani postelje

Tisti, ki se odločijo spati na levi strani postelje, običajno kažejo bolj optimističen pogled na življenje. Po njegovih besedah so bolj psihično odporni in lažje obvladujejo velike obremenitve v službi. Prav tako se zdi, da so manj občutljivi na stresne dni. Čeprav so soočeni s krizo, ohranjajo mirnost in samozavest.

Na kateri strani spite? Foto: Kampus Production / Pexels

Na desni strani postelje

Na drugi strani pa so ljudje, ki izberajo desno stran, bolj zaslužni, vendar kažejo manj optimističen pogled na življenje. So bolj realistični in se bolje pripravljajo na najslabše možne scenarije. Zdi se, da imajo manjšo nagnjenost k samozavesti, vendar imajo boljše finančne izide.

Ob steni

Svojo razlago zaključi s pojasnilom, da tisti, ki trpijo za klavstrofobijo ali se preprosto ne počutijo udobno, raje spijo ob steni.

Čeprav v svojem videoposnetku ni navedel nobenih posebnih raziskav ali virov za svoje trditve, se zdi, da so njegove ugotovitve v skladu z nekaterimi raziskavami na to temo.

Mirno spite – ne glede na vse raziskave. Foto: Cottonbro Studio / Pexels

Študije so namreč pokazale, da ljudje, ki spijo na levi strani postelje, običajno pokažejo več optimizma in sreče v primerjavi s tistimi, ki spijo na desni strani.

Glede na to, da izbira strani postelje očitno odraža določene vidike osebnosti, se morda pri naslednjem spanju s partnerjem vprašajte, katera stran postelje je vaša izbira in kaj to pove o vas.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.