تعلم كيفية تحضير أفضل لازانيا. أمامك وصفة لطاهي إيطالي شهير انتقلت من جيل إلى جيل.
Ko želite doma pripraviti svetovno znane jedi, je najbolje, da uporabite izvirni recept. Lazanja je prav takšna jed in predlagamo, da poskusite družinski recept najbolj znanega italijanskega kuharja Gennara Contalda.
S tem receptom boste pripravili najboljšo lazanjo. Priprava ni prav nič zapletena, le čas si je treba vzeti za pripravo omak.
Italijanska lazanja
المكونات
- 500 g listov za lazanjo
- mocarela
- جبن بارميزان Sestavine za omako bolognese:
- 45 ml oljčnega olja
- 25 غرام زبدة
- 1 بصلة
- 1 ساق كرفس
- 1 جزرة
- 150 جرام بانسيتا
- 400 g mešanega mletega mesa
- 200 ml rdečega vina
- 2 žlici paradižnikove mezge
- 200 ml juhe Sestavine za bešamel omako:
- 100 g nesoljenega masla
- 80 g moke
- 1 liter mleka
- 100 g parmezana (ali drugega sira)
- القليل من جوزة الطيب
الاتجاهات
- Maslo stopimo, nato dodamo moko in dobro premešamo, da ni grudic. Ko se zmes zgosti, prilijemo mleko, nato dodamo parmezan, sol, poper in muškatni orešček.
- Ob stalnem mešanju kuhamo toliko časa, da se vse sestavine povežejo. Ne kuhajte na visoki temperaturi, ker ne želite, da se omaka prime.
- Ragu: V ponvi segrejemo olivno olje in maslo, dodamo drobno sesekljano čebulo, zeleno, korenček in panceto, nato pa na majhnem ognju dušimo približno 10 minut, da se čebula zmehča. Dodamo meso in dobro prepražimo. Ogenj povečamo, prilijemo vino in pustimo, da izhlapi. Paradižnikovo mezgo razredčimo z malo juhe (1/2 jušne kocke razredčimo v vroči vodi) in jo vmešamo v meso. Zmanjšajmo ogenj, pokrijemo in kuhamo 2 uri, občasno preverimo in dolijemo malo juhe, da se omaka ne izsuši.
- Na dno pekača vlijemo bolonjsko omako, nato pa obložimo z listom lazanje. Ponovno vlijemo ragu, nato še bešamel in mocarelo. Na vrh naribamo nekaj parmezana. Nato položimo list lazanje in ponovimo postopek, dokler ne porabimo vseh sestavin.
- Zadnja vrsta ni list za lazanjo, ampak ragu, bešamel, mocarela in parmezan.
- Pokrijemo z aluminijasto folijo in pečemo pri 180°C približno 35-40 minut. Pet minut pred koncem peke odstranimo folijo.