fbpx

Beckhamov recept za slivovo marmelado “Beckjam” z rumom, ki je osvojil splet in zajtrke po celem svetu

Ko David Beckham ni več kralj prostih strelov, temveč kralj slivove marmelade

Foto: zaslonska slika Instagram

Ko pomislite na Davida Beckhama, si morda predstavljate popolno pričesko, natančen prosti strel in modno usklajeno družino na rdeči preprogi. A pozor – Beckham danes kraljuje v povsem drugem kraljestvu: na svojem vrtu v Cotswoldsu, med kokošmi, čebelami in zrelimi slivami, iz katerih pripravlja svojo – skoraj že legendarno – marmelado. Tukaj je recept za slivovo marmelado "Beckjam"

Recept za slivovo marmelado “Beckjam”? Ne, to ni še ena zvezdniška muha. Beckham si resnično umaže roke – in ne z Diorjevo kremo za roke, temveč z domačimi slivami. Ko mu je prva serija marmelade tako uspela, da je prepričala celo Victorio, jo je z veseljem poimenoval kar “Beckjam”. Rezultat? Splet je eksplodiral. Oboževalke po vsem svetu zdaj sanjajo, da bi z njim zajtrkovale – ali pa vsaj okušale to slastno slivovo čudo. In ker je sezona sliv ravno tukaj, je skrajni čas, da si ta recept shranite – in mogoče celo podarite kakšen kozarček z etiketko “Marmelada od Beckhama”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by David Beckham (@__beckham75__)

Beckhamov recept za slivovo marmelado “Beckjam” z rumom

Sestavine:

    • 5 kg zrelih sliv
    • 1 kg sladkorja
    • 2 bio limoni
    • 200 ml ruma (po možnosti temnega, kakovostnega – Beckham ne bi šparal)

Priprava:

  1. Operite slive, razkoščičite in narežite na četrtine. Če so zelo sočne, še toliko bolje – slivova marmelada mora imeti karakter.
  2. V velik lonec izmenično zlagajte plast sliv, plast sladkorja – kot da gradite sadni stolp. Pustite stati čez noč na hladnem.
  3. Naslednji dan segrejte zmes in kuhajte na srednji temperaturi približno 1 uro, občasno premešajte.
  4. Olupite limoni, narežite ju na tanke rezine (brez pešk) in dodajte v marmelado, ko se začne zgoščevati.
  5. Proti koncu kuhanja – ko marmelada že lepo brbota in se pri dvigu kuhalnice lepo vleče v kapljicah – dodajte še rum. Premešajte in pokusite (zaradi znanstvenih razlogov, seveda).
  6. Marmelado nalijte v sterilizirane, ogrete kozarce. Tesno zaprite in postavite v mlačno pečico z rahlo odprtimi vrati, da se vrh lepo strdi in marmelada počasi ohladi.
  7. Če želite, na kozarčke nalepite personalizirano etiketo. Morda “Beckjam – z ljubeznijo iz kuhinje” ali “Beckham wannabe edition”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by David Beckham (@__beckham75__)

Zakaj je ta marmelada posebna?

Ker ni le marmelada. Je zgodba o tem, kako nekdanji nogometni zvezdnik v zrelih letih najde zadovoljstvo v preprostih stvareh: domačih sadežih, kuhanju in – roko na srce – v tem, da ga žena snema pri vsakem koraku, medtem ko splet ponori.

In če se David Beckham lahko prelevi iz športne ikone v gospodarja marmelad, kdo pravi, da tudi vi ne morete postati zvezda svoje kuhinje?

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.