Jeseni se bo chef Michael Gollenz, zvezda restavracije Alfred Keller, podal na kulinarično potovanje izven Lošinja! Gostoval bo na ekskluzivnih dogodkih v Zagrebu, Ljubljani in Zadru, kjer bo s svojo kuharsko umetnostjo predstavil najboljše, kar ponuja Michelinova restavracija Alfred Keller. Pridružite se mu in okusite vrhunske jedi, ki so plod njegovega sodelovanja z lokalnimi pridelovalci in ribiči ter odraz dediščine Lošinj Hotels & Villas.
Chef Michael Gollenz: ambasador okusov Lošinja
Avstrijski chef Michael Gollenz vodi restavracijo Alfred Keller, ki se nahaja v prestižnem Boutique Hotelu Alhambra, delu luksuzne skupine Lošinj Hotels & Villas. Pod njegovim vodstvom je restavracija prejela Michelinovo zvezdico in 16,5 točk po oceni Gault & Millau, kar je dodatna potrditev Gollenzove kulinarične odličnosti. Gollenz je leta 2022 prejel nagrado Gault & Millau Croatia za “Great Chef of Tomorrow”, s čimer si je prislužil naziv enega najobetavnejših chefov na Jadranu.
Gollenz, ki zadnja tri leta ustvarja na Lošinju, je vzpostavil tesne vezi z lokalnimi pridelovalci in ribiči, kar mu omogoča, da v svoje jedi vnese najboljše sestavine tega čudovitega otoka. Njegov meni ponuja dve degustacijski doživetji: trihodni meni Signature in štirihodni meni Innovation, pri čemer vsaka jed izraža preplet lokalnih sestavin, kot so oljčno olje, zelišča in sveži morski sadeži, z Gollenzovo kreativnostjo in sodobnimi tehnikami. Skupaj z izbranimi vini te degustacijske izkušnje poskrbijo za pravo gurmansko razvajanje, kjer se okus in estetika združujeta v popolno harmonijo.
Lošinj Hotels & Villas: eleganca, narava in zdravilna tradicija
Lošinj Hotels & Villas predstavlja zbirko luksuznih hotelov in vil na otoku Lošinju, ki že od konca 19. stoletja slovi kot zdraviliška destinacija. Območje je znano po čudovitem naravnem okolju, zdravilni klimi in edinstvenem zdraviliškem ambientu. Med najbolj prestižnimi objekti te skupine so Hotel Bellevue, Boutique Hotel Alhambra ter več luksuznih vil, kot so Villa Hortensia, Villa Mirasol in Villa Hygeia. Gostom nudijo kombinacijo lokalne dediščine, vrhunske storitve in luksuznega ambienta, vse s posebnim poudarkom na dobrem počutju in revitalizaciji telesa.
Kulinarični dogodki jeseni: gurmanska turneja chefa Gollenza po regiji
Jeseni bo chef Gollenz gostoval na več dogodkih po regiji, kjer bo predstavil jedi, ki običajno razveseljujejo goste Alfred Kellerja. Ti dogodki ponujajo edinstveno priložnost za okušanje njegovih mojstrovin izven Lošinja in za doživetje sinergije lokalnih sestavin ter inovativnih tehnik.
23. november 2024 – Večerja štirih rok, restavracija Noel, Zagreb
Chef Gollenz se bo v zagrebški restavraciji Noel, ki je prav tako dobitnica Michelinove zvezdice, povezal s chefinjo Marijo Mandarić. Skupaj bosta ustvarila izviren meni, ki temelji na konceptu “zero waste” in uporabi lokalnih sestavin. To bo večer, ki bo združil inovativno kulinariko z trajnostjo, saj bo vsak krožnik pokazal, kako lahko sodobna kulinarika spoštuje naravo in hkrati očara brbončice.
26. november 2024 – Sodelovanje z Gašperjem Puhanom v Ljubljani
V sodelovanju z Gašperjem Puhanom, podpredsednikom evropskega združenja JRE, bo Gollenz gostoval v Puhanovi restavraciji v Ljubljani. Skupaj bosta ustvarila gurmansko večerjo, ki bo v ospredje postavila najboljše slovenske in mediteranske sestavine, ki jih bodo spremljala vrhunska slovenska vina. Ljubljanski dogodek bo prava poslastica za vse, ki cenijo sodobno kulinariko in želijo okusiti kombinacijo Michelinovega znanja z lokalno tradicijo.
4. – 6. december 2024 – HOW Festival, Zadar
Chef Gollenz bo nastopil tudi kot panelist na HOW Festivalu v Zadru, kjer bo delil svoje izkušnje iz Alfred Kellerja in ponudil vpogled v zahteve Michelinove zvezdice. Razpravljal bo o trajnostnem pristopu v luksuzni kulinariki, kar je ena od temeljnih vrednot Lošinj Hotels & Villas, in predstavil izzive, s katerimi se srečuje pri zagotavljanju visoke kakovosti v restavraciji s Michelinovo zvezdico.
Zakaj ne smete zamuditi teh dogodkov?
Dogodki z Gollenzom niso le priložnost za okušanje vrhunskih jedi, temveč tudi vpogled v filozofijo Lošinj Hotels & Villas, kjer se luksuz združuje z odgovornim odnosom do narave. Vsaka jed je premišljena in zasnovana tako, da v ospredje postavi kakovostne lokalne sestavine, čemur Gollenz dodaja svoj inovativni pečat. Ta pristop je srčika koncepta Lošinj Hotels & Villas, kjer gre za združevanje narave, zgodovine in sodobnega luksuza.
Doživetje kulinarične umetnosti in elegance Lošinja
Lošinj Hotels & Villas niso zgolj luksuzna destinacija, temveč tudi nosilci dediščine, ki sloni na ohranjanju in promociji zdravilne tradicije otoka. Vsak obisk v njihovih prestižnih hotelih in restavracijah pomeni pobeg v svet sprostitve, prefinjenosti in vrhunskih okusov. Na tokratnih dogodkih se bo ta filozofija prenesla v vrhunske kulinarične stvaritve chefa Gollenza, ki jih bodo gostje lahko doživeli v Zagrebu, Ljubljani in Zadru.
Če ste si kdaj želeli okusiti najboljše, kar ponuja Jadran, je ta jesen priložnost, da to doživite na edinstvenih kulinaričnih dogodkih z Michaelom Gollenzom. S svojo mojstrsko tehniko, ustvarjalnostjo in predanostjo trajnostnemu pristopu bo Gollenz s svojimi jedmi predstavil filozofijo Lošinj Hotels & Villas. Ne zamudite tega kulinaričnega potovanja, kjer se prepletata tradicija in inovacija, okus in odgovornost do narave. Rezervirajte svoje mesto in uživajte v večerih, ki vas bodo popeljali v osrčje lošinjske kulinarike.