shutterstock_292678880
V zraku · odnosi

Najbrž je obrnil vsak kamen na tem svetu, da bi našel izgovor, s katerim bi ti lahko ostal v njegovem življenju. Ljudje z dobrim srcem pač verjamejo vsemu, kar jim poveš. Pa ne zato, ker bi bili naivni ali neumni, ampak zato, ker verjamejo v človeško dobroto!Ljudje z dobrim srcem želijo verjeti, da je vsak pošten in iskren, da je pristen in da ima najboljše namene. Čeprav so videli in izkusili na lastni koži, da je svet velikokrat umazan in krivičen, še vedno v ljudeh vidijo le najboljše. Zato ti bodo dali nešteto priložnosti, da jim dokažeš, da imajo prav. Zate bodo šli iz svoje cone udobja in naredili vse, kar je v njihovi moči, ne da bi o tem dvakrat razmišljali.

Ne, niso naivni, ampak imajo zaupanje vate. Dobro srce namreč ni dobro zato, ker bi poznalo le dobre stvari. Dobro je zato, ker se je zavestno odločilo, da nasprotuje vsemu, kar je videlo in doživelo. Verjame, da lahko narediš prav, verjame, da delaš vse, kar je v tvoji moči.

A se tudi najboljši ljudje in najboljša srca utrudijo. Njihova vera, njihovo zaupanje je na preizkušnji. Njihov značaj je pred izzivom. Kljub vsemu, v kar verjamejo in čemur sledijo, se začnejo vsakič, ko jih nekdo prizadene, spraševati, zakaj so takšni kot so?

Ne bodo se spremenili, samo pustili ti bodo, da odideš. In ubijalo jih bo, da so se o tebi motili. Ko se namreč človek z dobrim srcem nekomu odpove, mu to zlomi srce. Vedno pogleduje čez ramo in upa, da se bo lahko obrnil nazaj in ti dal naslednjo priložnost, ki se bo izkazala za pravo.

Ne, niso te zapustili, ker jim ne bi bilo mar zate. Zapustili so te zato, ker te niso mogli več prepričevati, da bi bilo TEBI mar. In ko so se enkrat tega začeli zavedati, ko so vedeli, da so zate storili vse, kar so lahko (kar je najverjetneje več kot je večina ljudi v tvojem življenju naredila zate), so nehali poskušati.

Takšni so ljudje z dobrim srcem. A jih ne bi bilo škoda izgubiti? Zahvali se vsem ljudjem v tvojem življenju, katerih dobro srce ti je pomagalo, da si danes tam, kjer si!

Ko to ni več to: 3 resnice, zakaj se zakon po dolgem razmerju lahko hitro konča Ko to ni več to: 3 iskreni razlogi, zakaj se zakon po dolgem razmerju lahko hitro konča cover-seks-odnos-količina Seks v partnerstvu res ni vse? Ali pač? cover-inteligenca Astrološki znamenji z največjo izmerjeno inteligenco – IQ cover-naskrivaj-opzuje-moski 3+ malenkosti, ki jih pri ženskah opazuje vsak moški, ženske pa se jih ne zavedamo