shutterstock_324699287
V zraku · buzz buzz

Mit ali resnica? Če vam je težko ločiti razliko med njima, smo tukaj mi. Mnoga prepričanja se namreč na prvi pogled zdijo še kako resnična, a v resnici sploh niso.

Na Information is beautiful smo poiskali, katera dejstva, ki so navidez resnična, so v bistvu laži.

Hranjenje pred plavanjem poveča možnost krčev.

To dejstvo ne drži, zato se vam ni treba bari za življenje, če ste se pred kopanjem okrepčali. Verjetnost za nastanek krčev najbolj poveča alkohol.

Slana voda zavre hitreje.

Če mislite, da bo voda v posodi zavrela hitreje, če ji dodate ščepec soli, se motite. Kvečjemu bo zavrela kasneje.

Kitajski zid se vidi iz vesolja.

Iz vesolja ni mogoče prepoznati nobene zgradbe. In Kitajski zid ni nobena izjema. Ponoči lahko le opazimo številne lučke v mestih.

Vrtenje vode pri splakovanju stranišča

Mnogi menijo, da se voda pri splakovanju na južni polobli za razliko od severne poloble vrti v levo stran. To ni res, saj coriolisova sila na to nima vpliva.

Albert Einstein in  matematični test

Einstein je blestel pri matematiki. Vseeno pa mu je spodletelo pri preizkusu za sprejem v šolo.

Sočasen obstoj ljudi in dinozavrov

Mnogi ljudje verjamejo, da so njihovi predniki živeli v istem času kot dinozavri. V resnici smo se ‘zgrešili’ za 64 milijonov let.

Ljudje imamo le 5 čutov.

Nekateri znanstveniki se s to trditvijo ne strinjajo, saj so mnenja, da imamo kar 21 čutov. Mednje bi naj spadali tudi čuti za ravnotežje, bolečino in temperaturo.

Alkohol ubija možganske celice.

Možganske celice ne umirajo, pač pa jih s konzumiranjem alkohola poškodujemo.

Človek uporablja le 10 % možganov.

Možgani so razdeljeni na veliko delov, ki skrbijo za različne naloge. Četudi nikoli ne uporabljamo vseh hkrati, pa se jih za različne namene poslužujemo praktično vsak dan.

Banane rastejo na drevesih.

Priljubljeno sadje ne raste na drevesih, pač pa na ogromnih zelnatih rastlinah, ki spominjajo na drevesa.

Zlate ribice si stvari zapomnijo le za 3 sekunde.

Vam je kdaj že kdo očital, da imate spomin kot zlata ribica? To pravzaprav ni tako slabo, saj si ta vrsta rib stvari zapomni za približno tri mesece.

Biki sovražijo rdečo barvo.

Biki so barvno slepi, zato ne prepoznajo rdeče barve. Kot grožnjo prepoznajo premikanje bikoborčevih oblačil.

Egiptovske piramide so zgradili sužnji.

Znanstveniki, ki se ukvarjajo z egiptovsko kulturo, trdijo, da so pri konstrukciji sodelovali le spoštovani delavci, ki so bili po smrti pokopani v neposredni bližini piramid.


37648587_1345978515534087_3302889649453662208_n Velika zadnjica vam lahko dejansko reši življenje Ribe so rade v stiku z naravo, kjer lahko uravnotežijo svojo notranjo harmonijo. Kateri hobi moraš poskusiti v 2019 glede na svoj astrološki znak? Ideje za božična darila 2018: modna darila za 30-letnico Ideje za božična darila 2018: modna darila za 30-letnico Pariz, Francija Top 7: najlepša božična drevesa na svetu · · · ·