Jennie Runk
Utrip mesta · moda

Ko so pred dnevi pri modni hiši Calvin Klein v kampanji “Perfectly Fit” model Mylo Dalbesio s konfekcijsko številko 38 razglasili za “plus-size” model, smo lahko naleteli na ogorčenje ter neodobravanje javnosti. K skrbi za zdravje in spoštovanju podobe vsakega posameznika, smo pripravili izbor najboljših “plus-size” modelov. Koliko so zares “plus”, pa presodite sami.

Včasih se zdi, da mora biti na tem svetu vse in vsak “skinny” – sokovi, ki bodo zmanjšali kalorije, joga, ki nas bo obdržala v top formi ter vedno znova kakšna nova dieta, ki pa res deluje. In vsa pozornost, posvečena suhosti je naporna, da ne omenimo nevarna. Vse od nezdrave obsedenost javnosti z velikostjo konfekcijske številke pa do delavnic, ki pomagajo dekletom vseh postav prebiti led v svet modne industrije, so “plus-size” modeli tisti, ki tu in tam spremenijo pravila modne igre ter na novo definirajo pomen besede “model”. Skrajni čas!

PREBERITE ŠE: 5 namigov, kako jesti zdravo tudi, če nimamo veliko časa

V galeriji vam predstavljamo deset vročih “plus-size” modelov, ki imajo velik vpliv v svetu modne industrije.

Crystal RennOdpri galerijo
PicMonkey Collagemodrc Evolucija Victoria’s Secret Fantasy Bra – najbolj razkošen modrc skozi leta fastcompany 10 najbolj dobičkonosnih modnih znamk leta 2014 Screen Shot 2014-11-09 at 12.09.36 Young Couture – Platforma unikatne mode, ki podpira Slovenski modni dizajn Jean Paul Gaultier - nymag.com Z zadnjo Pret-a-porter kolekcijo se je poslovil Jean Paul Gaultier ·