cover-najvplivnejsi-cd
Kulturni izbor · glasba

Glasbe nikoli nismo samo poslušali. Če bi jo, potem glasbenikom najbrž ne bi prav veliko pomenilo, kako so videti na odru, na plakatu ali kako je videti njihova naslovnica svežega CD-ja. Ni čudno torej, da mnogi med njimi angažirajo najvplivnejše fotografe, ilustratorje in oblikovalce, da jim pomagajo ujeti sporočilnost oziroma duh glasbe z albuma ter ga preliti na 12 x 12 cm veliko ‘platno’.

Se sprašujete, katere so tiste naslovnice, ki so najbolj zaznamovale glasbeno zgodovino? Upam si trditi, da je med njimi kar nekaj tistih, ki se v tem času zelo redko znajdejo na playlistah mobilnih naprav, še posebno med mladimi.

Galerija naslovnic: 10 najvplivnejših CD-ovitkov vseh časov

THE VELVET UNDERGROUND & NICO, THE VELVET UNDERGROUNDOdpri galerijo
item_25 58. Jazz Festival Ljubljana: prihaja legendarni Archie Shepp Nova Rock Festival 2017: prihajajo Linkin Park, System Of A Down in Green Day Nova Rock Festival 2017: rockanje z Linkin Park, System Of A Down in Green Day europe-gallery-2016-19 Festival Ultra Europe 2017: v družbi največjih zvezd ICONA_POP_07_16_20161128_RT_Cropped Rise Up Poreč Music Festival 2017: prihajajo John Newman in Icona Pop