BASE jumping
Utrip mesta · destinacija

Le kdo se rad stara? Prvi sivi lasje, pomanjkanje energije in časa, več odgovornosti ter skrbi. V prvi trenutkih zavedanja, da mladost počasi izzveneva, morda želimo strpati vse tiste neuresničene neodgovornosti v naše urnike, dokler je tukaj še čas in volja. Tako pa je tudi prav. Predstavljamo vam deset neodgovornosti ali nezrelosti, če želite, ki bi jih morali storiti na potovanju okoli sveta. To so tiste stvari, za katere bomo obžalovali, da jih nikoli nismo storili. In bolje, da ne bo prepozno.

1. “Skočite” v neznano mesto.

“Skočite” v neznano mesto brez ideje kje boste prenočili ali bivali. Ponavadi se ta načrt obnese, ko v baru spoznamo nekoga, za katerega vemo, da nam bo ponudil posteljo. Čeprav je veliko bolj verjetno, da bomo na koncu zaspali na parku na klopci.

2. Poskusite nekaj manj škodljivih substanc.

Nikakor ne zagovarjamo drogiranja! A če se že zgodi, da nekdo, ki močno spominja na Keitha Richardsa na kakšnem glasbenem festival poda kakšno manj škodljivo nelegalno substanco je bolje, da storite zdaj, ko še nimate otrok. Nikakor nočete biti slab vzor.

3. Pojdite na BASE jumping, potapljanje z morskimi psmi ali pa skočite s padalom.

Tveganje je podobno kot pri raznih nelegalnih substancah – nikoli ne veste, kaj se bo zgodilo. A dokler še nihče ni odvisen od vas, si lahko privoščite kakšno nevarnost več.

4. Tecite pred biki.

Ne boste imeli celo življenje priložnosti izzivati usode ali bolj besnih živali. Prav tako ne boste mogli piti Sangrie za zajtrk. Storite to zdaj, ko še nimate toliko obveznosti.

5. Preskočite povratni let.

Veliko bolj romantično je, če nekaj časa ostanete in preprosto živite, brez da bi fraza “konec lepega” pokvarila že vse na začetku.

PREBERITE ŠE: 10 nenavadnih in unikatnih načinov potovanja

6. Pojdite v mesto in ignorirajte vse muzeje.

Vsak ve, da najdete v mestu na tone umetnin. Če se odpravite v Pariz in v Louvre, poskusite to storiti z otroki, od tega boste namreč pridobili oboji. Do takrat pa si raje privoščite dobra francoska vina zunaj Louvra.

7. Potujte v odročne kraje.

Nekaj dnevi pohod skozi džunglo je super, pri katerikoli starosti, vendar pa je najslabše, če v tem ne morete zares uživati, ker imate občutek, da bi morali imeti dvoje rok in dvoje oči za nadobuden podmladek.

8. Potujte v nevarne kraje.

Samo zato, ker je mesto označeno kot nevarno, še ne pomeni, da ni “kul”. A pridih “kul” izgubi, če jih obiščete z družino.

9. Pojdite kamorkoli, kjer za otroke ni primerno niti zabavno.

Veste, kako hitro so otroci nestrpni, kadar jim ni zabavno. Prihranite potovanje v zabaviščne parke in igralne površine do družine, vi pa se podajte nekam, kjer boste uživali le vi.

10. Spakirajte premalo.

Verjeti, da boste našli tisto, kar potrebujete na želeni destinaciji, ne deluje v svetu plenic in dud.

John Hancock Center's Tilt Chicago Tilt: adrenalinska izkušnja na vrhu sto nadstropne stolpnice autumn-in-paris 10+ najlepših kotičkov sveta, ki jih je najbolje obiskati pozno jeseni AlbuquerqueBalloonFiestaLAF-puzzle2 Osupljivi ”timelapse” z največjega balonarskega festivala na svetu Portobello-Road-Flea-Market 7+ najboljših Vintage & Second hand sejmov, ki jih obiščite v teh evropskih prestolnicah ·