PointBreak_Clip_LetsGo
Kulturni izbor · film

Poletje je že tu, če ga pa še niste začutili, smo za vas pripravili deset odličnih filmov, ki bodo storili prav to.

10 odličnih filmov, ki vam bodo v hipu pričarali poletje:

1. Žrelo (Jaws, 1975)

Slavni film Stevena Spielberga, ki pripoveduje zgodbo mesta, ki ga napade orjaške morski pes. Po ogledu filma boste zagotovo dvakrat premislili, preden se boste podali v morje, toda njegovo vzdušje izvrstno zajame poletni duh.

2. Velika modrina (Le grand bleu, 1988)

Film Luca Bessona spremlja Enza in Jacquesa, prijatelja iz otroštva, ki sta zdaj rivala in tudi odlična potapljača.

3. Obala (The Beach, 2000)

Leonardo DiCaprio je mladenič, ki med potovanjem na Tajskem v hotelu najde skrivnostni zemljevid. Ta naj bi vodil do skrivnega otoka, ki naj bi veljal za raj na Zemlji.

4. Peklenski val (Point Break, 1991)

Akcijski triler spremlja Johnnyja Utaha, mladega agenta FBI, ki raziskuje serijo ropov bank. Opravlja jih skupina zamaskirancev in Utah meni, da gre za lokalne srferje, ki jih vodi karizmatični Bodhi. Poda se pod krinko, toda namesto da bi zašil Bodhija, se z njim celo spoprijatelji. V omenjenih vlogah blestita Keanu Reeves in Patrick Swayze.

5. Wet Hot American Summer (2001)

Zgodba se odvija na zadnji dan poletnega kampa leta 1981. Preden se njegovi udeleženci vrnejo v resnični svet, morajo še dokončati kar nekaj nedokončanih poslov. V filmu je mogoče najti kopico današnjih zvezdnikov, kot sta Bradley Cooper in Paul Rudd, ki pa so bili takrat še rosno mladi.

PREBERITE ŠE: 10 FILMOV, OB KATERIH VAŠA DRAGA NIKAKOR NE BO ZASPALA

6. Lunapark (Adventureland, 2009)

Poletje 1987 je in svežepečeni, nekoliko zadrgnjeni diplomiranec James Brennan nestrpno pričakuje svoje sanjsko popotovanje po Evropi. Ko mu starši sporočijo, da mu počitnic ne morejo plačati, Jamesu ne preostane drugega, kakor da se zaposli v krajevnem zabaviščnem parku.

7. Umazani ples (Dirty Dancing, 1987)

Še en film s pokojnim Patrickom Swayzejem v glavni vlogi. Medtem ko skupaj z družino preživlja poletje v resortu Catskills, se Frances zaljubi v tamkajšnjega učitelja plesa Johnnyja Castla.

8. Potomci (The Descendants, 2011)

Matt King mora ponovno vzpostaviti odnos s hčerkama po tem, ko se njegova žena resno poškoduje v ladijski nesreči.

9. Kralji poletja (The Kings of Summer, 2013)

Trije najstniški prijatelji se odločijo preživeti poletje v divjini, kjer si zgradijo kočo in poskušajo preživeti le s pomočjo narave.

10. Zadeti in zmedeni (Dazed and Confused, 1993)

Zadnji dan šole in učenci srednje šole morajo proslaviti še zadnje druženje pred začetkom poletja. To vključuje sprejem prihodnjih novincev, nogometaši se morajo upirati hedonističnim skušnjavam, medtem ko si drugi želijo le dobrih žurov in velike mere druženja.

the-cabin-in-the-woods-505e68fc36f67 10 filmov, ob katerih bo tvoja draga zdržala do konca 5 odličnih novih serij prve polovice leta 2017 1000-500-citymagazine-cover Filmski napovednik: American Made (2017) 1000-500-citymagazine-cover Filmski napovednik: Umor na Orient Ekspresu (2017) · · ·