Francoska Polinezija
Utrip mesta · destinacija

Potovanja zagotovo razširijo naša obzorja, nam omogočijo drugačen pogled na različnost, nas napolnijo s svežo energijo ter še kako drugače pozitivno vplivajo na naša življenja. In ko se vrnemo domov, nas najbrž kaj kmalu spet zasrbijo pete, da bi jih odnesli v širni svet. 20 najbolj znanih popotnih blogerjev je sestavilo seznam najboljših destinacij, ki jih enkrat v življenju morate obiskati. Mi ga želimo z vami deliti.

Kiribati (Oceanija)
Prvič slišite? Republiko Kiribati, ki leži v Tihem oceanu, sestavlja 33 atolov in slovi po izjemnem pogledu na sončni vzhod. Morja oz. prečudovitih lagun je več kot peščenih plaž, našli pa boste tudi več kokosovih palm kot ljudi.

Angkor Wat (Kambodža)
Angkor Wat je kompleks templjev v Kambodži in hkrati največji verski spomenik na svetu. Prvotno je bil zgrajen kot hindujski tempelj, proti koncu 12. stoletja pa se je preoblikoval v budistični center. Lonely Planet je Angkor Wat uvrstil na prvo mesto must see destinacij.

Festival Kamakura (Japonska)
Kat 450 let star festival, ki poteka v japonskem mestu Jokote in postreže s prav posebnim doživetjem. 15. in 16. februarja vsako leto namreč v sklopu festivala postavijo iglujem podobne snežene hišice, v katerih so sneženi oltarji, pred katerimi prebivalci molijo k zadostni količini vode.

Arhipelag Bazaruto (Mozambik)
Otočje Bazaruto je nacionalni park, ki leži nedaleč stran od obale Mozambika in je raj sredi morja. Kiersten Rich, znana popotniška blogerka, pravi, da je pravi raj za potapljače.

Karneval v Rio de Janeiru (Brazilija)
Ga ni človeka, ki še ne bi slišal za najbolj pisan festival na svetu. Festival, katerega začetki segajo v leto 1723, na dan gosti 2 milijona zabave željnih ljudi. Če ste za to, da vas ritmi sambe in brazilske plesalke popeljejo v dan neusmiljene zabave, potem kupite letalsko karto za Rio de Janeiro.

Bamijan (Afganistan)
Žal v zvezi z Afganistanom vsakodnevno poslušamo zgolj negativne novice. A je toliko lepega za videti in povedati, da zdaj napnite oči. V dolini Bamijan je še do nedavnega stal budistični center, ki pa so ga leta 2001 nato v imenu vojne precej poškodovali. Tu so namreč 1500 let stari ostanki kipov Bud, in če niste strahopetni, jih obiščite.

Gora Ausangate (Peru)
Če ste pohodniki, je tole morda prava pot za vas. Goro Ausangate, ki leži v perujskih Andih, je bojda izjemno težko najti. Tisti, ki so jo videli, pravijo, da traja kar nekaj dni, preden se razprostre pred vami. A ko jo zagledate, ni dvoma, da ste jo našli, saj ime Mavrična gora pove vse. Barve, ki se razlegajo po gori, so dih jemajoče.

Tsingy Rouge (Madagaskar)
Tsingy je izpeljanka iz madagaskarske besede in označuje “ozemlje, po katerem ne moremo hoditi bosi”. Park Tsingy Rouge  leži v regiji Diana na severu Madagaskarja. Tam se razlega skalovje, ki po sestavi zelo spominja na kras. Skale po videzu spominjajo na kapnike, ki so obarvani rdeče in oranžno ter vam bodo zagotovo vzeli dih.

Francoska Polinezija
Otočje v tihem oceanu, ki pripada Franciji, je tako daleč od nas, da redko sploh pomislimo nanj. 115 otokov, glavni je Tahiti, ponuja najbolj rajske počitnice, kar si jih lahko zamislite. Prosojne lagune, grebeni, vulkanski vrhovi in še in še. Zapišite jih na seznam želja.

Madeira (Portugalska)
Raj sredi Atlantika. Ne glede na to, kakšen način boste izbrali za raziskovanje Madeire, nikakor ne boste prikrajšani za nekaj dramatičnih in dih jemajočih razgledov. A otok ima tudi skrite kotičke, ki jih je vredno poiskati, še posebej, če ste pohodniki, saj je otok posut z mogočnimi klifi.


Laponska v zimskem času 30+ razlogov, zakaj je Božičkova Laponska, najlepši kraj na svetu Osupljive fotografije, zaradi katerih boste želeli potovati na Antarktiko. To so osupljive fotografije, zaradi katerih boste želeli potovati na Antarktiko Je to najbolj odštekana počitniška destinacija? Bird’s nest hotel – Je to najbolj odštekana počitniška destinacija? johan-mouchet-265564 10 najelegantnejših mest na svetu