Seksi stvari za pare
V zraku · buzz buzz

Intimni čas takoj povežemo s seksom. A kdo pravi, da mora preživljanje prostega časa s partnerjem vključevati spolni akt in da se mora to dejanje obravnavati kot kakovostno preživljanje prostega časa? Seveda, spolnost ima zelo pomembno vlogo v razmerju, in prav je, da imamo zdravo spolno življenje. Včasih pa je tudi prav, da svoj intimni čas s partnerjem preživimo tako, da zgolj dražimo naše čute in smo srečni že samo zato, ker ga lahko imamo ob sebi. Tukaj je deset “seksi” aktivnosti, ki jih moramo vsaj enkrat početi s svojim partnerjem. Tako bomo spet bolj povezani, hkrati pa bomo spoznali vrednost svojega partnerja in cenili čas, ki ga nameni za naše uspešno razmerje.

Tukaj je 10 seksi stvari, ki jih mora poskusiti vsak par …

10. Vožnja s kolesom/telovadba.

Po navadi se pari izogibajo skupni telovadbi. A ta lahko naredi naše vaje razburljivejše, hkrati pa je tudi odličen način za še boljšo povezanost. Telovadba je zdrava za telo in duha, endorfini, ki se sproščajo pri intenzivni vadbi, pa so zagotovilo, da se bomo počutili odlično. To je dober način, kako s partnerjem kakovostno preživeti nekaj časa – če ne maramo telovadnic, pojdimo skupaj na sprehod ali pa na vožnjo s kolesom.

9. Pisanje dnevnika.

Prav, zveni dolgočasno. Ampak pisanje dnevnika je zelo dober način, da izrazimo svoje dnevne misli in se sprostimo ob kozarcu vina. Ko gre za zakonca, lahko poskusita s pisanjem skupnega dnevnika: razdelita si lahko dneve in si vsakič pripišeta tudi sporočilca. Če želimo vse skupaj popestriti, lahko napišemo kratko erotično fikcijo za partnerja, da jo prebere in zgodbi o naših fantazijah doda svoj razvoj. Če ne drugega, je to odličen način, da drug drugemu povemo, kaj si želimo in po čem hrepenimo v spalnici (ali na drugih mestih).

8. Nakupovanje.

Pojdimo na prijazen izlet v nakupovalno središče in spremenimo rutino: namesto v trgovine, ki jih običajno obiščemo, zavijmo  v trgovino s “seksi”, erotičnim perilom in poskusimo nekaj izdelkov. Pokažimo, kaj smo izbrali, in partnerju pustimo, da izbere svojo najljubšo opravo – ko namreč ve, kaj nosimo pod obleko, to samo spodbudi njegovo zaupanje. “Seksi” nakupovalni izlet je zabaven in razburljiv, hkrati pa je razbremenilen odmor od vsakdanjega življenja.

7. Ples v paru.

Vzemimo si nekaj plesnih lekcij z našim partnerjem. Vpišimo se na latinske, standardne ali pa katere druge plese, ki dovolijo, da raziskujemo partnerjevo telo tudi zunaj spalnice. Te izkušnje so intimne in čutne.

6. Kuhanje v paru.

Kuhanje v dvoje je zelo dobra povezovalna izkušnja. Sproščeno ozračje omogoča, da se po delovnem dnevu počutimo sproščeno. Če nismo najboljši kuharji, je to način, da dodelamo svoje spretnosti, in če večerja še zmeraj ne bo uspešna, lahko uživamo v skupnem smehu, ki ga bo izzvalo “goltanje” neokusne hrane.

PREBERITE ŠE: 11 drobnih, a pomembnih stvari, ki so nujne za dobro zakonsko življenje

5. Masaža za pare.

Kaj je lahko bolj “seksi” kot masaža para? Dan, ki ga bomo posvetili razvajanju nas in našega partnerja, bo poskrbel za naše roke in noge, uživali bomo lahko v masaži hrbta, pri tem pa nas bodo obdajale svečke in vonji, ki se bodo dotaknili vseh čutov. Lahko pa se tudi odločimo za masažo kar doma: v našem zatočišču lahko izmenično masiramo drug drugega in pri tem uživamo v skupnem času.

4. Počitnice doma.

Nič več dopusta, mi pa potrebujemo odmor, da se spet povežemo s svojim partnerjem? Odločimo se lahko za počitnice doma, mini počitnice, med katerimi se z avtom odpravimo v bližjo okolico. Morda lahko gremo na vikend ali pa si najamemo hotelsko sobo. Če imamo otroke, je to zelo dobra zamisel: pridobili bomo nekaj časa zase in delali vse, kar nam srce poželi – spali, jedli nezdravo hrano, gledali filme in si navsezadnje privoščili tudi glasen seks.

3. Igra vlog.

Če si želimo v spalnici poskusiti nekaj novega, se lahko odločimo za igro vlog. Tokrat je ne bomo izvajali v spalnici, ampak jo bomo preselili na ulice. Igra vlog se tako začne tam, kamor oba partnerja rada zahajata. Sledi osvajanje, ki naj bo intenzivno in strastno. Nato se igra vlog preseli nazaj domov, kjer lahko uživamo v učinkih razburjenja, ki ga je prineslo današnje početje.

2. Seks po telefonu.

Seks po telefonu omogoča, da povemo, kaj si želimo, ne da bi se morali ukvarjati z neprijetnimi čustvi, ki se v nas porodijo, ko nekomu to povemo v obraz. Ali pa če moramo nekaj časa preživeti ločeno, je to odličen način, da ostanemo spolno povezani in zadovoljni do dne, ko se naš partner vrne. Vse, kar potrebujemo, sta domišljija in telefon.

1. Skupno prhanje.

Po dolgem in napornem delovnem dnevu se lahko odločimo za toplo prho ali pa sproščujočo kopel, ob kateri se lahko sprostimo in pogovorimo o današnjih dogodkih. Skupno prhanje/kopanje je čutno, hkrati pa je odličen način za počitek, pogovor o dnevu ali pa za skupen čas v tišini, ko je vse, kar si delimo, le mamljiv pogled.

PicMonkey Collage Bizarno! To sta resnična Barbie in Ken! Umetnine iz mikrobov Agar art: umetnost iz bakterij Skulpture iz morskih odpadkov Fascinantne skulpture iz morskih odpadkov Zveza in priejateljstvo Kako tudi v zvezi obdržati svoje prijatelje?