men-2425121_1920 (1)
V zraku · odnosi

Različni raziskovalci partnerskih odnosov so pri zadovoljnih in srečnih parih preučevali njihove navade in ugotovili, da praktično vsi počnejo teh 10 super simpl stvari, ki jih kakopak lahko začneta kot navade uvajati tudi vidva! Poglejmo!

Kaj počnejo srečni pari drugače?! To je vrpašanje, ki smo si ga zastavili! Zakaj za nekatere pare deluje, kot da jim je tako zelo enostavno vzdrževati srečen in zadovoljiv odnos? Skrivnost je v desetih navadah, ki olepšajo vsakdan in pričarajo toplino v srcu.

Srečni pari imajo drugačne navade od nesrečnih in nezadovoljnih parov, za katere se ponavadi sprašujemo, zakaj sploh še vztrajajo. Skrivnost je v diskretnem vedenju, malih navadah, ki jih bomo avtomatično vgradili v svoj sistem, če jih vztrajno ponavljamo zgolj 21 dni.

10 navad, ki jih imajo le srečni pari …

1. V posteljo odhajajo ob istem času. Se še spomnite začetkov vajine zveze, ko ste komaj čakali, da se skupaj odpravita v posteljo? Srečni pari hodijo v posteljo istočasno, kar jim omogoča občutek bližine in vsekakor popestri seksualno življenje.
2. Ukvarjajo se s podobnimi stvarmi. Ko se strast razblini in hormoni umirijo, je čas za ustaljeno in mirnejše skupno življenje. Dobro je, da imamo s partnerjem vsaj kakšen skupen hobi in zanimanje, saj to par poveže. Nikoli pa ne pozabimo na popolnoma svoje interese, saj nas ti delajo zanimive in privlačne.
3. Hodijo drug ob drugemu/še vedno se držijo za roke. Ne “vlečite” se za partnerjem. Raje ga objamite, primite za roko, ujamite njegov korak. Zadovoljni pari ne pozabijo na začetke zveze, ko so bili skoraj nerazdružljivi.
4. “Zaupaj in odpusti” je njihovo vodilo številka ena. Zveze srečnih parov temeljijo na zaupanju in odpuščanju in ne na sumničavosti in “kuhanju mule”.

5. Osredotočijo se na to, kar partner naredi prav, ne narobe. Ne pozabite pohvaliti partnerja, ko naredi nekaj lepega za vas oziroma vajino gospodinjstvo. Spreglejte male napake in se raje osredotočite na dobro v zvezi.
6. Ob prihodu domov ne pozabijo na objem. Pari, ki se pozdravijo z objemom, skrbijo za medsebojen občutek varnosti in pripadanja.
7. Vsako jutro si rečejo “dobro jutro” in “imam te rad/a” oziroma “ljubim te”. Prijetno jutro, lepe besede, nežen dotik in poljub nas pripravijo na še tako naporno spopadanje z vsakodnevnimi obveznostmi in neprijetnostmi.
8. Vsako noč si rečejo “lahko noč”. Ne glede na to ali ste razburjeni, žalostni in sitni, partnerju vsako noč zaželite “lahko noč”. Saj hočete še vedno ostati v zvezi, kajne?
9. Preko dneva “preverijo vremensko napoved”. Med odmorom za kosilo pokličite svojo boljšo polovico in ga/jo vprašajte po počutju. To je odličen način za ohranjanje toplega odnosa in medsebojno sinhronizacijo.
10. Na svojega partnerja so ponosni. S svojim partnerjem se radi pojavijo v javnosti in se ga/je ne sramujejo.

couple-kissing-1779066_1920 10 noro dobrih idej za prvi zmenek – enostavno dobre ideje za dejtanje! shutterstock_514793386 To je 10 vrst libidov. Kateri je tvoj in kaj pomeni? shutterstock_337954967 Takšni otroci zrastejo v duševno močne ljudi: 5 stvari, ki bi se jim starši morali izogibati shutterstock_712274494 10 skrivnosti uspešnega razmerja, ki ti jih nihče ne pove ·