Photo by Lucas Lenzi on Unsplash
V zraku · odnosi

Se sprašuješ kako jima uspeva? Zakaj je njun odnos tako zelo harmoničen. Upoštevata nenapisana zlata pravila, ki bi jih moral upoštevat vsak par! Slednja so pot do harmonije v partnerskem odnosu. Ni prepozno … spremeniš lahko stvari že danes!

Sigurno poznaš tisti par, ki mu v odnosu prav vse “štima”. Na nek način ti gre na živce zakaj je med njima vse tako zelo usklajeno. Nekaterim je usojeno, da si skozi primarno družino vzgojijo dobre partnerske vzorce, ki so pogoj za uspešno partnerstvo in te prenašajo na svoje odnose. Drugi tega zgleda iz odnosa mama – oče – nimajo. Tudi zato je izjemno pomembno, da se zaveš teh zelo enostavnih pravil “igre”, ki pogojujejo uspešno partnerstvo.

Tudi kot ta vsebina:
Kako do uspešnega partnerstva?!
Simpl triki za uspešen odnos!
Kaj počnejo uspešni pari drugače!

Zlata pravila, ki si jih postavijo sprečni pari

1. Izogibajo se namernemu vzbujanju ljubosumja

via GIPHY

Ko ste v trdnem razmerju, v katerem od drugega prejmete dovolj pozornosti in skrbi, ne čutite potrebe, da bi to dodatno iskali s takšno nizkotno taktiko.

2.Ne preverjajo telefonov partnerja

via GIPHY

Vaša potreba po preverjanju telefona partnerja kaže, da mu ne zaupate. Ko enkrat začnete z radovednostjo stikati po telefonu vaše boljše polovice, je iskrenost že pobegnila skozi okno in prav vsak pisk na telefonu je dovolj za prepir.

3. Svojega razmerja ne primerjajo s prejšnjimi razmerji.

Če primerjamo dve stvari, bomo vedno imeli zmagovalca in poraženca. Vsak odnos je drugačen in tisto, kar je naše prejšnjo razmerje naredilo posebno, morda ne drži za zdajšnje. Močni pari se osredotočijo na razmerje, v katerem so.

4.Svojega razmerja ne obelodanijo na Facebooku.

via GIPHY

Če dejansko dajete tako močan pomen objavi razmerja na Facebooku (da potrdite svoj status), verjetno niste dovolj zreli za pravo in močno razmerje.

5.Čas znajo preživljati ločeno.

Samozavestnim parom ni treba biti drug z drugim ves čas. Dejstvo je, da ne želijo biti skupaj ves čas. Vedo, da je pomembno, da še vedno ohranijo svojo neodvisnost in zunanje interese.

6. Izogibajo se izpostavljanju napak drugega.

Nihče ni brez napak. Močni pari poznajo slabosti drugega. Raje, kot da se na napake drugega obešajo, ponudijo svojo podporo.

7. Ne poskušajo spremeniti druge osebe.

Zaljubili ste se z razlogom in ne s projektom “Kako ga/jo izboljšati”. Stabilni pari ne poskušajo spremeniti videza druge osebe, niti karakterja.

8. Med seboj ne tekmujejo.

via GIPHY

Obstaja razlika med izzivanjem parterja in med tekmovanjem z njim. Pri prvem sta oba boljša, pri slednjem mora nekdo izgubiti. Ne gre za to, kdo je kaj kupil in česa se je spomnil. Gre za nesebično odločitev osrečevanja.

9. Ne postavljajo si omejitev.

S postavljanjem omejitev naše razmerje ne (z)more rasti. Tako imenovana “pravila”, ki prepovedujejo neko početje druge osebe, bodo prinesla samo zamere. Če smo v svoji koži dovolj samozavestni, potem se znamo tudi pri takih stvareh držati nazaj.

10. Stvari ne olepšujejo.

Drug z drugim so zmeraj iskreni, čeprav to ni zmeraj tisto, kar si želijo slišati.

11. Nikoli ne žalijo družine svojega partnerja.

Žalitev partnerjeve družine je podobno, kot če vam nekdo daje pripombe na vaš videz ali težo.

12. Nikoli ne zanikajo naklonjenosti do partnerja.

Spolna komponenta ima enako težo kot čustvena. Močni pari se partnerju stežka uprejo, še težje je biti brez njega.

13. V javnosti se nikoli ne ponižujejo.

Namerna osramotitev svojega partnerja – predvsem pred drugimi ljudmi – je razlog za razpad zveze. Obstajajo drugi načini lastnega izražanja, ki ne zajemajo sramotenja drugega.

14. Ne sprašujejo se ves čas, kaj počne partner in kje je.

via GIPHY

Močni pari ne potrebujejo stalnega stika. Časa ne porabljajo s tem, da se sprašujejo kaj druga oseba počne in kje je. Potrebno je ravnovesje med mislijo nase in mislijo na drugega.

15. Nikoli se ne jezijo na drugega brez da bi pojasnili zakaj.

Vemo, da pasivno-agresivno nikoli ne deluje tako, kot bi si želeli da bi. Uspešni pari so sposobni govoriti in ne bojijo se reakcije druge osebe. Zadrževanje jeze brez da bi dali priložnost parterju, da se razloži, ni do nikogar pošteno.

shutterstock_281901305 To so valentinovi citati, ki ljubezen predstavijo v pravi luči! shutterstock_659620984 Samo LJUBEZEN NI DOVOLJ: in 18 drugih stvari, ki se jih lahko naučimo iz dobrega razmerja shutterstock_789710572 Valentinova sporočila, ki vedno “vžgejo”: s temi SMS-i ne boš zgrešil! chad-madden-5-mwemlUx10-unsplash Nikogar v življenju ne spoznamo naključno: vsak naš znanec ima svoj namen, pa tudi ceno! ·