shutterstock_641857888
V zraku · buzz buzz

O najmlajšem diktatorju na svetu ne vemo veliko. Ne govori o svojem osebnem življenju, v njegovi biografiji pa lahko najdemo zelo nenavadne stvari. Edina priložnost, da o tem možakarju kaj izbrskamo, je, da pozorno spremljamo novice ali pa poročila južnokorejske obveščevalne službe. Zbrali smo nekaj dejstev o najbolj nepredvidljivem političnem sodobniku. Morda sploh ni tako strašen?

11 nenavadnih dejstev o Kim Džong Unu:

Njegov datum rojstva je neznan.

Kim Džong Un je bil rojen 8. januarja ali 6. julija 1982 morda 1983. Ali pa 1984. Zakaj takšna skrivnostnost? Govori se, da želi voditelj delovati starejše in zrelejše, zato je uradna letnica rojstva 1982. Južnokorejska obveščevalna služba pa trdi, da je Kim Džong Un rojen 2 leti pozneje, torej 1984. Ne glede na letnico je eden od najmlajših voditeljev na svetu.

Njegove obrvi so vedno krajše.

Na fotografijah, ki so nastale v različnih letih, lahko opazimo, da so obrvi severnokorejskega voditelja vedno krajše. Nekateri verjamejo, da je to storil za to, da bi bil videti kot njegov oče, Kim Džong Il. Seveda je to le teorija.

Njegovo otroštvo je zavito v tančico skrivnosti.

Kim Džong Un prav tako ne dovoljuje objav svojih fotografij iz otroštva. Kljub temu je bila leta 2014 ob vojaškem prazniku prikazanih nekaj fotografij. Nihče pa zares ne ve, ali so to res njegove fotografije.

Za lokalno pop skupino je sam izbral članice.

Tudi v Severni Koreji poslušajo pop, le da je ta precej drugačen. Namesto glasbenikov, ki jih imajo po navadi pevci pop skupin, je tukaj v skupini vojaški orkester. V glasbenih spotih morajo prikazati, kako dobro živijo ljudje v Severni Koreji. Ena najbolj znanih ženskih glasbenih zasedb je Moranbong. Govori se, da je voditelj sam izbral dekleta, ki nastopajo v tej skupini.

Ima več uradnih nazivov.

Seveda je tukaj naziv ‘glavni voditelj Demokratične ljudske republike Koreje, voditelj stranke in ljudi’. Med drugim pa so tukaj še: ‘novi začetek’, ‘briljantni tovariš’, ‘genij’ in od 2012 tudi ‘maršal Severne Koreje’. Med drugim ima Kim Džong Un še diplomo iz fizike (Univerza Kim Il Sunga) in ekonomije (zasebna univerza HELP v Maleziji).

Pod drugim imenom se je izobraževal  v Švici.

V zelo prestižni šoli blizu Berna v Švici so imeli med letoma 1998 in 2000 učenca iz Severne Koreje. Ta je bil zaveden kot član ambasade. Nikoli ni navedel pravega imena. Težko bi rekli, da je bil to zares severnokorejski voditelj. Ljudje, ki so bili z njim v razredu, pa so 100-odstotno prepričani, da je bil on. Spominjajo se, da je bil duhovita oseba, veliko bolj kot politika pa ga je zanimal šport. Kot učenec ni bil preveč dober.

Obožuje košarko, njegov prijatelj je Dennis Rodman.

Sošolec Kim Džong Una pravi, da je velikokrat risal Michaela Jordana. In res je, da politik obožuje košarko. Leta 2013 je spoznal Dennisa Rodmana in mu pokazal svoj zasebni otok. Kljub ogromni razliki med njima sta postala prijatelja. Dennis pravi: “Morda je res psihopat, ampak tega nisem opazil.”

Smeji se na vsaki fotografiji.

Če si boste ogledali njegove fotografije, tj. fotografije politika, ki je strah in trepet, boste opazili, da se na vsaki smeji. Čeprav se to zdi protislovno, se za tem skriva popolnoma logična razlaga: Kim Džong Un mora pokazati, da je poosebljeno veselje.

Ima hipstersko pričesko.

Pravzaprav je to preprosta vojaška pričeska, takšna, kot jo lahko vidimo na Brad Pittu v Besu in na neštetih hipsterjih po svetu. Diktatorjeva pričeska je videti čudno morda zato, ker jo nosi na napačen način. Lase si nenavadno češe, prav tako pa pričeska ne pristaja obliki njegovega obraza. Govori se, da ne zaupa frizerjem in se striže kar sam.

Ni mu treba na stranišče.

No, to je nekaj, kar verjamejo samo državljani Severne Koreje. Enako se je govorilo tudi za njegovega očeta Kim Džong Ila (o tem lahko berete v njegovi uradni biografiji).

Če bi Kim Džong Un shujšal …

Uporabnik Reddita je objavil fotografijo, kjer je severnokorejski voditelj izgubil nekaj kilogramov. Uporabniki omrežja so opazili, da bi bil tak Kim Džong Un videti bolj zastrašujoče kot pa okroglolični in nasmejani voditelj.


taylor-bryant-494142 Dejstva o popku, ki dokazujejo, da je to zares zanimiv del telesa Katera barva vam je ljubša? North Face Geodome 4 Tent: šotor, ki je kos vsem vremenskim razmeram Otroci, ki se družijo s svojimi starimi starši, imajo manj predsodkov do starejših Otroci, ki se družijo s svojimi starimi starši, imajo manj predsodkov do starejših 1432316160-unknown-14 copy Tako se pusti službo! ·