kevin-laminto-608589-unsplash
Utrip mesta · zdravje & lepota

Navada je železna srajca. In vsak, ki je kdaj poskušal nehati kaditi, si gristi nohte ali pa jesti čokolado, ve, da ta rek drži kot pribito. Vendar pa se mnogih navad sploh ne zavedamo. Cel kup stvari delamo na napačen način, ne da bi se tega sploh zavedali. In zavedanje je prvi korak pri premagovanju slabih navad. Preberi si seznam 11 škodljivih stvari, ki jih delamo vsak dan, pa se jih niti ne zavedamo.

Tu si lahko prebereš seznam 11 škodljivih stvari, ki jih delamo vsak dan, pa se jih niti ne zavedamo.

Pretiravanje s sočno kremo

Že vrabčki na vejah žvižgajo, da je sončna krema nujna zaščita pred škodljivimi vplivi sonca. Vendar pa z njeno uporabo nikar ne pretiravaj, saj lahko prepreči absorpcijo vitamina D, ki je nujen za naše optimalno delovanje.

Izogibanje maščobam

Pretirano uživanje maščob je povezano s celo vrsto bolezni. Vendar pa je popolno izogibanje maščobam za zdravje prav tako škodljivo. Poskrbite, da bodo na vašem jedilniku tudi maščobe – predvsem v zdravih oblikah (avokado, losos).

Pretiravanje z zelenjavo

Zelenjava mora biti poglavitni sestavni del vsakega jedilnika, vendar ne zgolj zelenjava. V neprekuhani obliki je namreč težka za prebavo.

Uživanje olupljenih jabolk

Ogromno vitaminov in drugih pomembnih snovi za naše telo je v lupini jabolk. Če se držite reka »Eno jabolko na dan odžene zdravnika stran.«, potem jabolka nikar ne lupite.

Glasna budilka

Budilka mora opraviti svojo funkcijo, zato mora biti dovolj glasna, da jo zjutraj slišimo. Vendar pa z glasnostjo ne pretiravajte. Glasen zvok poveča naš pritisk in povzroči stres (kar pa dovolj dobro opravi že zgodnje jutranje vstajanje).

Prepogosto preverjanje spletne pošte

Spletna pošta je neizogibna realnost sodobnega sveta, vendar pa lahko prepogosto preverjanje spletnega poštnega predala vodi v povišanje slabe volje in občutka stresa. Omejite preverjanje spletne pošte.

Dišeče palčke

Dišeče palčke s svojim aromatičnim vonjem vplivajo na nas na blagodejen način. Vendar pa ne vsebujejo zelo zdravih kemikalij, zato lahko negativno vplivajo na naše zdravje. Z uporabo ne pretiravaj.

Pretirano pitje energijskih pijač

Energijske pijače nas zbudijo, kar posledično vodi do zvišanja produktivnosti in koncentracije. Vendar pa ima lahko pretirano uživanje energijskih pijač zelo negativne vplive na naše zdravje, predvsem na delovanje srca.

Uživanje protibolečinskih tablet

Uživanje protibolečinskih tablet omejite na takrat, ko jih zares potrebujete. Čeprav so prosto dostopne in navidezno neškodljive, pa pretiravanje z njihovo uporabo lahko vodi do stranskih učinkov.

Ovijanje las v brisačo

Če si po tuširanju lase ovijete v brisačo, vam priporočamo, da to navado opustite. Brisača namreč mehansko uniči lase, kar povzroči, da se konice hitreje lomijo, lasje pa bolj izpadajo.

PREBERITE ŠE: Nikoli ne boste ugotovili, čemu so v resnici namenjene te stvari

Dolgo tuširanje

Dolgo tuširanje na koncu napornega dneva je blagodejno za telo in um. Vendar pa lahko povzroči izsuševanje kože, zato si ga ne privoščite vsak dan.

shutterstock_368003444 To so najboljši in najslabši čevlji za tvoje zdravje (glede na raziskavo) william-randles-288333-unsplash Kaj bi morala po tuširanju uporabiti namesto losjona za telo po mnenju dermatologov? shutterstock_1050080960 Kako najlažje preživeti vroče poletne noči, če nimaš klime? Polo-Blue-Splash-1068x814 Najboljši moški parfumi za poletje 2018 · ·