shutterstock_511842424
Utrip mesta · zdravje & lepota

V nasprotju s preprostim prehladom, ki je sicer neprijeten, a za večino populacije precej neškodljiv, ima gripa lahko hude posledice. Preberi si seznam 11 stvari, ki jih med gripo nikoli ne bi smeli delati.

Krepko smo že zakorakali v jesen. Skupaj z neštetimi odtenki rdeče in rjave ter nežnim jesenskim soncem pa ta letni čas prinaša tudi bolezni. Preberi si, katerih stvari med gripo ne bi smeli delati.

Pretiravanje z zdravili, da bi lahko delali

Pri gripi je pomembno, da si vzameš čas za prebolevanje. Ni učinkovite bližnjice, delo bo pač moralo počakati.

Ne paničari.

Huda gripa je lahko za nekatere nevarna, vendar pa jo mladi in zdravi ljudje hitro prebolijo – ob upoštevanju osnovnih smernic, seveda.

Ne stiskaj se s partnerjem.

Vsi vemo, kako prijetno je, da nas nekdo crklja, ko smo bolni. Vendar pa je gripa zelo nalezljiva, zato s stiskanjem nekoliko počakajta.

Ne pozabi si umivati rok.

Gripa je zelo nalezljiva in tako lahko bolnik virus zelo hitro razširi na svojo okolico. Ne pozabi si umivati rok!

Pretiravanje s televizijo

Ko smo bolni nas hitro popade dolgčas in takrat smo v skušnjavi, da bi cele dneve preživeli pred televizijo. Vendar pa bo to le še podaljšalo tvoje okrevanje.

Mrzel tuš

Nekateri poskušajo vročino premagati z mrzlim tušem, vendar to bolnikovo stanje le še poslabša.

Sprehod

Nikar ne hodi na sprehod – mrzlo vreme in gibanje ti bo škodilo.

Uživanje premalo tekočine

Dva litra na dan je količina, ki jo mora spiti zdrav človek. V času bolezni pa moraš to količino vsaj podvojiti.

Jemanje antibiotikov

Proti gripi antibiotiki ne delujejo, saj je gripa virus, antibiotiki pa imajo učinek zgolj na bakterije. Poleg tega ima nespametno jemanje antibiotikov resne učinke za celotno človeško populacijo. Bakterije namreč postanejo nanje odporne.

Telovadba

Ko zbolimo za gripo, moramo strogo počivati.

Kajenje

Med boleznijo se tej razvadi nujno odpovej.


Tega frizerji NIKOLI ne bi naredili svojim lasem, a vsi to počnemo Tega frizerji NIKOLI ne bi naredili svojim lasem, a vsi to počnemo shutterstock_1028333365 Prvi slovenski teden kozmetičnih salonov Danes bi se jim smejali: obrvi zvezdnic, ki so neposrečene Danes bi se jim smejali: obrvi zvezdnic, ki so neposrečene shutterstock_710337223 (1) Vrtanje po nosu in uživanje smrkljev naj bi bilo zdravo · · ·