cocktails with cherry
Utrip mesta · dom

Vsi poznamo učinke te krompirjeve pijače, predvsem dan po uživanju, vendar pa je vodka uporabna še za marsikaj drugega kot opijanje. Tokrat ne pišemo o martiniju, temveč o 12 nekonvencionalnih načinih kako vodko uporabiti v vašem gospodinjstvu.

1. Vodka očisti steklo
Zmešajte vodko in vodo ter ustvarite zvarek, ki bo očistil vse steklo v vašem domu – pa naj gre za okna, ogledala ali celo očala – popolnoma bo vodka očistila tudi tiste madeže, ki jih tradicionalna čistila puščajo za sabo.

2. Znebi se neprijetnih vonjav
Škropljenje vodke na tkanino je odličen način, ki odpravi trdovratne vonjave. Samo vlijemo malo vodke v sprej steklenico in lahko se poslovimo od nadležnih vonjav, ki vztrajajo na pohištvu, oblačilih in čevljih.

3. Očisti nakit
Namakanje kamnitega nakita, tu mislimo diamante, rubine in safirje, v skledo z nekaj vodke, bo za seboj pustil svetleče kose, ki izgledajo kot novi.

4. Vodka razkužuje
Hitro pranje v vodki bo zobne ščetke, glavnike, krtače in celo britvice očistil kot nove.

5. Znebi se dvoriščnega plevela
Sprej mešanico, sestavljeno iz 3 ml vodke, dveh skodelic vode in nekaj kapljic čistila za posodo, poškropite po plevelu, ki raste v neposredni sončni svetlobi. Mešanica, skupaj s soncem, izsuši plevel.

6. Rezano cvetje ohranja sveže
Vlijemo nekaj kapljic vodke in žličko sladkorja v vazo, dodamo vodo ter cvetlični aranžma. Ta bo tako videti pri svojih najboljših močeh. Prepričajte se, da zamenjate vodo vsak drugi dan, vsakič tudi dodajajte svežo vodko in sladkor.

7. Vodka ubije plesen
Sprej mešanico iz vodke nanesemo na plesen, počakamo deset minut, nato speremo.

8. Vodka kot osvežilec zraka
Vodka, zmešana z eteričnimi olji, je najlažji način, da ustvarite dišeč osvežilec zraka.

9. Odstrani sledi lepila
Lepljive ostanke nalepk z lahkoto odstranimo z vodko. Enako velja za odstranjevanje povojev brez bolečin.

10. Povrne sijaj kromiranih predmetov
Obrišete jih s krpico namočeno v nekaj vodke, ta bo odstranila madeže in ostanke trde vode ter povrnila prvotni sijaj.

11. Vodka se znebi rje
Zarjaveli vijaki naj nekaj ur sedijo v skledi vodke. Ko odstranite vijake, rjo enostavno obrišite stran.

12. Odstrani težke madeže
Trdovratne madeže, kot so trava ali bruhanje, popivnamo z v vodko namočeno krpico, preden kose oblačil operemo v stroju. Vodka se lahko uporablja tudi za čiščenje globokih madežev, kot so rdeče vino in šminka, ki se znajdejo na preprogah in pohištvu.

drevesce Najbolj kreativne božično-novoletne jelke 1 Mellow Moose Station: Ko vintage pohištvo dobi še eno priložnost PicMonkey Collage 15 sodobnih idej za božično dekoracijo doma 8116LgXjCcL._SL1500_ Mr. Coffee – Belkinov pametni kavni aparat · · ·