anchorman
V zraku · buzz buzz

Ste v zadnjem času dobili čuden občutek na delovnem mestu? Se vam dozdeva, da se o nečem šušlja za vašim hrbtom? Vas grabi panika, da morda niste priljubljeni ali, pa še huje, da boste odpuščeni? Veliko ljudi se sreča s podobnimi občutki. Ko nam v službi sporočijo, da nas ne potrebujejo več, nas prevzameta žalost in strah. Vas morda zanima, kako bi lažje razbrali znake, ki kažejo na to, da vas bodo odpustili in se boste tako lažje pripravili?

13 znakov, ki nakazujejo, da vas bodo odpustili:

1. Prejeli ste slabo oceno.

Če ste že nekaj časa na delovnem mestu in ste ga začeli jemati zlahka, se napake veliko raje prikradejo. Na to boste opozorjeni. Takrat je čas, da pljunete (spet) v roke. Če pa bo ocena vsebovala tudi pripombe, kot je “ni primeren za delo v skupini” ali “ni primeren za kulturo našega podjetja”, takrat pa je situacija bolj alarmantna.

2. Na vas radi pozabijo.

Če se je v zadnjem času začelo dogajati, da vas ne povabijo več na sestanke, kosila ali zabave, se najbrž nekaj kuha. Razmislite, če se je kaj spremenilo na vaši strani, morda odnos do dela ali sodelavcev, in to še pravočasno popravite.

3. Delo je postalo prezahtevno.

Morda je včasih narava dela pač takšna, morda je naša vnema nekoliko padla. Prezahtevno delo je lahko tudi posledica slabega vodenja podjetja, a ne izključiti možnosti, da vam morda nalagajo nemogoče naloge ravno z namenom, da vam pri njih ne bi uspelo in bi tako imeli razlog, da vas odpustijo.

4. Odnos z nadrejenim se je poslabšal.

Če ste opazili, da so vaši nadrejeni postali nestrpni do vas, se vas izogibajo, vas bistveno hitreje okarajo kot prej, in če pripeljejo oziroma pripeljete odnos do najnižje točke, je morda to znak, da ne boste dolgo časa ostali v tej službi.

5. Kar naenkrat morate oddajati poročila.

Nadrejeni od vas kar naenkrat zahtevajo, da oddajate poročila o opravljenem času ali stroških, ki so nastali pri vašem delu. Preverite, če ste edini, od katerih zahtevajo kaj takega.

6. Prejemate vedno manj dela.

Slab znak je lahko tudi očitno zmanjšanje števila nalog, ki vam jih zadajo. Ali vam ne zaupajo več?

7. Odvzeli so vam privilegije.

Vašim sodelavcem plačajo letenje v prvem, vas pošljejo v ekonomski razred. Vsi iz delovne skupine grejo na konferenco v tujino, vas zadržijo doma. Se kaj kuha?

8. Ne pohvalijo vas več.

Če se v vodstvu pripravljajo na vašo odpustitev, potem vas bodo zagotovo nehali hvaliti. Na tak način pripravljajo teren, saj bi vas drugače še bolj zmedli in zavedli.

9. Znižana plača oziroma vam predlagajo dopust.

Če vam namignejo, da bi bilo dobro, da si vzamete nekaj časa zase, ali če vam brez pojasnil znižajo plačo, je to dober znak, da ste na poti ven.

10. Med sodelavci se nekaj šušlja.

Kot smo napisali v uvodu, če sem vam začne dozdevati, da o vas govorijo za hrbtom ali pa da je vedno več pogledov uperjenih v vas, potem se vam najbrž ne piše nič dobrega.

11. Poročati morate novim nadrejenim.

To samo po sebi ni nič grozečega, a če je kar naenkrat vaš novi nadrejeni pravzaprav nekdo, ki ima nižji staž od vašega, ima bistveno manj izkušenj, vi pa mu morate poročati o svojem delu, imajo vodilni najbrž svojo računico. In ta ni dobra za vas.

12. Pred kratkim je prišlo do skrivnostne združitve.

Bolj kot se o večjih premikih govori bolj malo, več je možnosti, da bodo ‘letele glave’.

13. Zbudil se je vaš šesti čut.

Lahko se nič konkretnega ne dogaja, a vaš šesti čut se je prebudil in vam ne pusti spati. In včasih ima prav.
Ampak vi ste tako ali tako lahko mirni, tole je samo za vsak slučaj.


BeFunky Collage Kakšni so Viktoriini angelčki brez ličil? shutterstock_640442023 10 enostavnih trikov, ki znanstveno dokazano učinkujejo, da nas drugi vidijo bolj “seksi” maxresdefault (1) Top 10: najdražje pasme psov na svetu Kidanje snega Tako pravilno kidaš sneg! · · · ·