The beauty of young love
V zraku · buzz buzz

Kadar pride do partnerstva ter medosebnih odnosov se pogosto sprašujemo, kako se nekateri ljudje lahko zapletejo z drugimi. Sprašujemo se, zakaj preprosto ne odidejo, če niso srečni ter upamo, da cenijo svojega partnerja, če so tako rekoč z njim zadeli “v polno”. Kje je tista normalna meja, ko je potrebno oceniti zdrav odnos, je včasih težko določiti, vprašamo pa se lahko kako dober je človek, s katerim smo v razmerju. Tokrat smo sestavili seznam lastnosti, ki pričajo o tem, kako dober je moški v razmerju do ženske oziroma kakšni so znaki, ki kažejo, da smo v vezi s pravim moškim. Seveda te lastnosti in znaki veljajo tudi za ženske. Za zdravo in dobro razmerje se morata namreč potruditi oba.

1. Pravi moški nikoli ne bo pustil da pozabimo, kako nas ljubi.

Človek se mora v življenju počutiti ljubljenega, želenega in cenjenega. To je pomemben košček sestavljanke in pravi moški ali ženska nas bo zmeraj spomnil, koliko mu pomenimo.

2. Pravi moški nas zmeraj podpira.

Ne glede na naše želje, bodisi si želimo nazaj v šolo ali pa bi radi začeli pevsko kariero, pravi moški nas bo zmeraj podpiral. Ne bo nas poskušal odvrniti ali pa nam slučajno povedati, da tega ne zmoremo. Z nami bo skozi zmage in poraze.

3. Pravi moški nas zna navdihniti.

Da lahko nekoga navdihnemo, nam vzame kar nekaj truda, ozreti se moramo namreč na to, kako živimo mi in kako živijo drugi. In nekje na pol poti lahko partnerja s svojimi ambicijami ter strastmi samo še spodbudimo.

4. Pravi moški si bo prizadeval pridobiti naše zaupanje.

Pravi moški si bo želel, da nam je v odnosu z njim prijetno ter da se ob njem počutimo samozavestno. In temelj tega je zaupanje. Brez zaupanja namreč ni ne ljubezni in ne spoštovanja.

5. Pravi moški nam bo zmeraj dal občutek, da smo prečudovite.

Pravi moški bo razumel, da bomo zato, da se bomo počutile čudovito, rabile nekaj več kot samo besede. Način, kako nas gleda, kako se nas dotika in kako se do nas obnaša bo prava pot do tega, da se bomo resnično počutile lepe. Opazil bo kadar se bomo potrudile za svoj videz in zanj bomo privlačne tudi takrat, ko v videz ne bomo vlagale posebnega truda.

6. Pravi moški nam bo dal občutek varnosti.

Eden najlepših ali najboljših komplimentov, ki jih ženska lahko da svojemu partnerju je to, da mu pove, da se z njim počuti varno. Ne glede na to, kako močno nas moški privlači ali kako je duhovit in koliko denarja ima, brez občutka varnosti nič od tega ni pomembno.

7. Pravi moški se posveča tudi malim stvarem.

Pravi moški si bo zapomnil, da smo že pred časom omenile, kako si želimo na razstavo v mestu in bo poskrbel, da bomo tja prišle. Prav tako bo za nas skočil v lekarno, ko bomo obtičale v delu. Ne glede na to, kako majhna se nam zdijo ta dejanja bo on razumel, da so to za nas pomembne stvari in to nam bo pomenilo največ.

PREBERITE ŠE: Katere lastnosti žensko naredijo idealno

8. Pravi moški ve, kje so meje.

Normalno je, da med nami pride do nesoglasij in prepirov, a nobenega razloga ni, da stvari postanejo žaljive in nikoli ni razloga, da pride do verbalne ali fizične zlorabe. Pravi moški bo ostal miren in se bo osredotočil na temo, zaradi katere je prišlo do nesoglasja.

9. Pravi moški se vedno poskuša le še izboljšati.

Pa naj bo to učenje novih stvari, raziskovanje novega področja ali spretnost, branje nove knjige ali ogled dokumentarca – pravi moški se lahko zmeraj ponaša z nenehnim teženjem k izboljšanju sebe, lastnega jaza. Čeprav bo te stvari delal zase bo imelo to korist in pozitiven vpliv tudi na naše razmerje.

10. Pravi moški ve, da so dejanja pomembnejša od besed.

Pravi moški bo razumel, da si ljudje s praznimi obljubami ne zaslužijo spoštovanja. Ljudje, ki svoje obljube držijo pa si ga in on bo eden izmed njih.

11. Pravi moški se nam bo brez skrbi odprl.

Za nekatere ljudi je to zelo težko, težko je, da izrazijo čustva, strahove in najgloblje želje. A če imamo ob sebi pravo osebo, nam ta pogosto pomaga, da se ji odpremo. Pravi moški ve, da je nekaj stvari zmeraj potrebno ohraniti zase, a pred nami svojih čustev ne bo skrival saj ve, da bo to povzročilo napetosti in frustracije.

12. Pravi moški bo z nami vedno iskren.

Pri gradnji temeljev za srečen in zdrav odnos bo pravi moški vedel, da je iskrenost edina prava pot.

13. Pravi moški bo poskrbel, da nas zaradi naše iskrenosti nikoli ne bo sram.

Udobje v odnosu prihaja iz sposobnosti odprtosti in iskrenosti s svojim partnerjem – in sposobnost za to prihaja iz zavedanja, da nas nikoli ne bo sodil. Pravi moški nas bo spodbujal, da se odpremo in z njim delimo svoje občutke. Pred njim nas nikoli ne bi smelo biti strah ali sram.

14. Pravi moški nikoli ne bo žaljiv.

To je morda najpomembnejša točka. Pa naj gre za duševne, čustvene ali fizične žalitve – pravi moški nikoli ne bo niti pomislil, da bi bil do nas žaljiv ali da bi nam na kakršenkoli način škodoval. Če se nam kaj takšnega zgodi, imejmo pogum in samospoštovanje ter odidimo, preden je lahko prepozno.

15. Pravi moški bo ostal z nami.

Ko se moški s svojo ljubeznijo in časom posveti le eni ženski, se ne ozira na pravila ali okoliščine. Doživela boste dobre in slabe trenutke, izzive in nepričakovane situacije. A pravi moški bo ostal ob naši strani in bo v dobrem in slabem naš partner in prijatelj.

Ne pozabimo, če imamo ob sebi takšnega pravega moškega, ga nikar ne jemljimo samoumevno. Povejmo mu, koliko ga cenimo. Ni važno, kako prijazen je lahko nekdo – na svetu ni bolj praznega občutka kot je občutek da vemo, da nas nekdo jemlje za samoumevne.

cover Grafiti z močnimi okoljevarstvenimi sporočili, ki sporočajo neprijetno resnico cover_sola Sola: Aktivejšn generejšn – pridruži se gibanju za gibanje PicMonkey Collage Fotografinja, ki za porterete slavnih ne uporablja DSLR-ja, ampak vintage fotoaparat 633887_1280x720 Joker Birthday Card na Kickstarterju – hudomušna glasbena voščilnica, ki ne preneha igrati · · · ·