amazing-unusual-beaches-13-3
V zraku · buzz buzz

Ko slišimo besedo plaža, verjetno vsi najprej pomislimo na bel pesek, sproščujoče morske valove, okoliš obdan z visokimi palmami in daleč na obzorju komaj viden horizont.
Ampak v bistvu na našem svetu obstajajo zelo raznolike plaže v barvah, ki si jih pravzaprav sami ne bi mogli nikoli predstavljati, da so resnične.

Največkrat sam pesek na plaži oblikujejo morski valovi, ki tolčejo ob obalo in s seboj običajno nosijo različne školjke, korale in prod, pa tudi vse tja do razbitega stekla, ki naredi plaže tako čudovite in edinstvene.

Zelo redke plaže v zelenih barvah lahko vsebujejo olivin, ki je ostanek vulkanskih izbruhov. Enako so običajno tudi vse plaže v popolnoma črnih barvah, posledica vulkanskih izbruhov.

PREBERITE ŠE: Skrita plaža v Mehiki je pravi skriti raj

Za razliko od njih pa so značilne roza plaže, ki jih najdemo na Bermudi, posledično obarvane tako, zaradi številnih koralnih ostankov, ki jih valovi naplavijo na obalo.

V galeriji si oglejte nekaj najbolj nenavadnih plaž na svetu

Odpri galerijo

garden-igloo-geodesic-dome-5 Garden Igloo: pop-up vrtni iglu cover 25 načinov, kako otroka drugače vprašati ”Kako je bilo v šoli?” cover Newt Clements: ko kultni filmi dobijo svoj Happy Meal lego-ikea-claire-healy-sean-cordeiro-designboom-08 Ikea+Lego: ko združimo pohištvo in Lego skulpture