2018 Ducati Panigale V4
Utrip mesta · mobilno

Odkar lahko pomnimo, so bila Ducatijeva športna motorna kolesa znana po svojem motorju V-twin, izredno lahki šasiji in veliki moči. Kakorkoli, to je zdaj zgodovina, saj bo od danes vse drugače. Ducati namreč predstavlja novo superšportno motorno kolo Ducati Panigale V4, ki je hkrati tudi prvi masovno proizvajani Ducati, ki ima 4-valjni motor.

Ducati Panigale V4 ima tako povsem nov motor. Desmosedici Stradale V4 90° ima 1.103 kubičnih centimetrov prostornine, mogočnih 214 konjskih moči in 124 Nm navora. Lahko si celo omislite različico Speciale, ki je opremljena z Akrapovičevim izpušnim sistemom, narejenim iz titana. Zavoljo izpušnega sistema ima Speciale različica kar 226 konjskih moči. Kljub dvema dodatnima valjema ostaja Panigale zelo lahko motorno kolo. Tehta le 175 kilogramov, kar niti ni čudno ob vsej uporabi karbona, titana in drugih lahkih zlitin. Razmerje med močjo in težo motornega kolesa znaša 1,1 konjske moči na kilogram, kar v avtomobilskem svetu dosegajo le najbolj eksotični superšportniki.

Ducati Panigale V4 zamenjuje aktualno in zdaj že ikonično motorno kolo Ducati 1299. Od novinca je tako pričakovati, da bo ponujal enako mero norosti na dveh kolesih, kot je to počel njegov predhodnik. Ne bo ravno za začetnike, saj je za obvladovanje take moči potrebnih kar nekaj izkušenj. Ducati Panigale V4 je bil le razvit na pisti in se temu primerno tudi vede. Ducati je vsekakor zadovoljil vsa pričakovanja in v letu 2018 se bo težko našlo motorno kolo, ki bi bilo tako želeno in bi nas tako navdušilo.

PREBERITE ŠE: “SPIMPAN” DUCATI MONSTER: ANVIL WARTHOD DUCATI MONSTER

Galerija slik: 2018 Ducati Panigale V4

2018 Ducati Panigale V4Odpri galerijo

PRIKAZNA YAMAHA Yamahina konceptna skuterja naslovna Koenigsegg Bike 1090: Koenigseggov nori motor Batmanova čelada Batmanova čelada volvo-v90-corss-countruy 5 najbolj “moških” karavanov, s katerimi boste zagotovo izstopali