hd-aspect-1505495805-no-118-manolo-in-his-offices
Kulturni izbor · film · Utrip mesta · moda

Če ste vedno želeli poznati pot, ki vodi najbolj znane modne oblikovalce do njihovih veličastnih stvaritev, ali pa vas le zanima, kaj jim gre po glavi, medtem ko ustvarjajo, potem morate videti te tri modne dokumentarce. Ponujajo namreč vpogled v zasebno življenje in ustvarjalni proces treh modnih velikanov.

Trije novi modni dokumentarci (2017), ki bi jih morali videti:

House of Z (2017)

Leta 2001 je bil Zac Posen star le 21 let, a je bil kljub temu eden od največkrat omenjenih modnih oblikovalcev. Oblikoval je namreč strukturirane in elegantne obleke, ki so postale ena sama ljubezen nekaterih največjih svetovnih zvezd (Gwyneth Paltrow, Kate Winslet, Naomi Campbell …). A kot vsaka pravljica ima tudi ta svojo temno stran. Njegov čisti, strog in prefinjen stil je šel iz mode, sam pa se je tako boril za obstanek. Kljub njegovim provokacijam ali pa morda prav zaradi njih je bila blagovna znamka ‘na hladnem’. Po 16 letih je spet vse po starem. Zac ima danes dve znamki Zac Posen in ZAC Zac Posen, je kreativni direktor pri Brooks Brothers, letos oktobra pa je izšla tudi njegova kuharska knjiga. Dokumentarec pripoveduje o njegovem vzponu in padcu ter o vrnitvi med modne velikane.

Manolo: Kralj čevljev (2017)

“Čevlji Manola Blahnika so boljši kot seks!” je sredi osemdesetih izjavila Madonna. Dokumentarni film Manolo: kralj čevljev je ljubezenska zgodba o divji strasti človeka do svojega dela. Predstavlja bogat portret Manola Blahnika, samooklicanega čevljarja, ki ga imajo najvplivnejše osebe iz modnega sveta za najboljšega izdelovalca čevljev 20. in 21. stoletja. Film spremlja zgodbo Manola od njegovih malih let, ko je odraščal na osamljenih Kanarskih otokih, pa vse do njegovega neverjetnega vzpona in današnje slave. V dokumentarnem filmu Manolo: Kralj čevljev slavne modne ikone spregovorijo o tem, zakaj so čevlji Manolo nekaj, kar mora imeti vsaka ženska, in kako jih je nositi. Film si lahko ogledate v izbranih kinih tudi pri nas.

Dries (2017)

Pod taktirko znanega nemškega režiserja Reinerja Holzemerja je nastal dokumentarni film, ki sledi življenju slovitega belgijskega oblikovalca Driesa Van Notena. Poudarek je predvsem na sodelovanju med njim in njegovo ekipo pri ustvarjanju štirih kolekcij za prihodnje leto ter nadaljuje z oblikovanjem modne revije. Dokumentarec je večinoma posnet pri njem doma in v njegovem studiu. Čeprav je bil oblikovalec bolj redko javno izpostavljen, si lahko obetate pravo modno poslastico.


maisie-williams-mutants-13oct17 Filmski napovednik: The New Mutants (2018) the-intouchables_01 12 filmov, ki so ogromna inspiracija za življenje Erotični filmi, ki jih moraš videti, če si poredna Erotični filmi, ki jih moraš videti, če si poredna Filmski napovednik: Wonder Wheel (2017) · · ·