shutterstock_363841802
V zraku · buzz buzz

Teslo z gotovostjo lahko umestimo na seznam največjih genialcev vseh časov. Poznamo ga po njegovem izumu uporabe sodobne električne energije, patentiral pa je več kot 700 drugih izumov. Moč, ki jo je imel njegov um, je še zmeraj mnogim nepredstavljiva. Iz njegove avtobiografije z naslovom Nikola Tesla pa lahko razberemo, da je povečal svojo produktivnost s pomočjo nenavadnih navad. Jih lahko vpeljemo tudi mi v svoje življenje?

Nikola Tesla je tekom svojega življenja nenehno delal na projektih, ki imajo neprecenljiv pomen za sodobno družbo. A malokomu je jasno, kako mu je to uspelo.

V različnih knjigah in na spletnih straneh lahko najdemo številne zapise, v katerih avtorji pojasnjujejo, kakšne navade je imel Tesla. Tisto čemur z gotovostjo lahko verjamemo pa je njegova avtobiografija, iz katere lahko razberemo, da so vsega ‘kriva’ striktna pravila, ki jim je sledil, da bi povečal svojo produktivnost.

To so tri velike skrivnosti, kako je Tesla uril svoj um.

1. Dobro premislite, preden karkoli naredite.

Tesla naj bi pogosto govoril, da si lahko že v glavi zamisli stroje. Zato nikoli ni risal načrtov, preden je začel z dejanskim delom. Takšen proces vizualnega predstavljanja ni svojevrsten vsem ljudem, a osnovna ideja je v tem, da se morate osredotočiti na končni proizvod. Morate se sprostiti in razmišljati o problemu v svoji glavi.

V avtobiografiji je zapisal, da je njegova metoda ustvarjanja drugačna. Pri delu ne želi hiteti. Ko dobi idejo, jo takoj obdeluje v svoji domišljiji – menja konstrukcijo, jo izboljšuje in upravlja s strojem v svoji glavi. Ni pomembno, ali testirate določeno stvar v glavi ali v delavnici, saj razlike ni, rezultat pa je isti.

S to sposobnostjo naj ne bi bil rojen, temveč je kot otrok reševal vaje za krepitev možganov.

2. Pojdite na sprehod.

Sprehod po gozdu ima svoje prednosti. Tudi Tesla je bil očitno tega mnenja. Četudi naj bi bili njegovi sprehodi povezani s obsesivno kompulzivnim obnašanjem, je imel ravno med hojo nekaj ‘eureka’ trenutkov.

Eden izmed teh se je zgodil leta 1881. Tesla se je preselil v Budimpešto, kjer se je zdravil po živčnem zlomu. Med sprehajanjem s prijatelji mu je na misel prišla ideja o izmeničnem električnem toku.

3. Bodite sami, ko rešujete probleme.

Tesla se je zastopal idejo, da se mora osamiti, ko razmišlja in ustvarja. Eden izmed njegovih znanih citatov vam bo pojasnil, zakaj je to pomembno.

“Um je bolj oster in osredotočen, ko je osamljen. Za razmišljanje ne potrebujete velikega laboratorija. Originalnost je rezultat osamljenega uma, ki je osvobojen zunanjih vplivov, ki lahko škodujejo kreativnem umu. Bodite sami – to je skrivnost izumitelja -, saj se takrat rojevajo ideje.

Hudomušne ilustracije: tako se bogataši soočajo z vsakodnevnimi "problemi" Hudomušne ilustracije: tako se bogataši soočajo z vsakodnevnimi “problemi” Zakaj je teta tako pomembna v življenju vsakega otroka? Zakaj je teta tako pomembna v življenju vsakega otroka? Inovativni triki za zavijanje daril, s katerimi boste navdušili bližnje Inovativne ideje za zavijanje daril, s katerimi boste navdušili bližnje Inteligentni ljudje obožujejo sarkazem in to so razlog, zakaj Inteligentni ljudje obožujejo sarkazem in to so razlogi, zakaj · · · ·