To so najbolj nore stavbe prihodnosti
Utrip mesta · arhitektura

Prihodnost je naravnost fantastična. Vsaj kar se tiče stavb, ki bodo zrasle na našem planetu, četudi bo to zadnja stvar, ki bo še vzniknila iz tal. In če smo vam nedavno predstavili finaliste za najboljše in že realizirane arhitekturne rešitve v sklopu svetovnega arhitekturnega festivala 2015 World Architecture Festival, vam tokrat predstavljamo kategorijo zgradb, ki se potegujejo za naziv najboljše zgradbe prihodnosti.

Svetovni arhitekturni festival 2015 ne slavi le obstoječe arhitekture ampak pogleduje tudi v prihodnost. In tu se svetu, vsaj kar se tiče arhitekturnih rešitev, za razliko od večine ostalih področij prav dobro piše. Preverite zakaj.

PREBERITE ŠE: World Architecture Festival 2015: Najbolj zanimive nove zgradbe na svetu

Finalisti kategorije najboljša stavba prihodnosti:

Vodni park, Aedas (Hong Kong)Odpri galerijo
Plavajoče vile Seascape Seascape plavajoče vile za življenje na morju v stilu Multifunkcionalna lesena koča Multifunkcionalna lesena koča na obali Norveške Trans-actions ali ko se srečata surrealizem in narava Trans-actions – surrealistična arhitektura v osrčju narave Nebotičnik s silhueto Beyoncé Kako bo izgledal nebotičnik s silhueto Beyoncé? ·